Senast uppdaterad: 01/19/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
 

Chef till team familj, individ- och familjeomsorgen


Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, tre mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv.

Läs mer på www.boden.seÖppnas i nytt fönster

 

Socialförvaltningen i Bodens kommun är idag indelad fyra verksamhetsområden med totalt cirka 1100 medarbetare. Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg, IFO är indelad i fyra multikompetenta team som är samlokaliserade i nyrenoverade lokaler i centrum. I varje team finns socialsekreterare med specialistinriktningar som möter medborgarnas behov av socialt stöd. Samverkan inom organisationen är viktigt och därför värdesätter vi medarbetare som är flexibla och har förmåga att samarbeta samtidigt som det egna uppdraget prioriteras.

 

Vill du vara med och bidra till vår framtida utveckling? 

Nu befinner vi oss i ett spännande skede med utveckling av arbetssätt utifrån den nya teamorganisationen och söker en

 

Chef till team familj, Individ- och Familjeomsorg, Bodens kommun

 

Individ och familjeomsorgen i Bodens kommun är en arbetsplats med högt tempo, trevliga arbetskamrater och där humor är en viktig ingrediens. Vi har extern handledning och erbjuder kontinuerlig fortbildning till vår personal. Utöver detta pågår ständiga förbättringar, senast i form av ett värdegrundsarbete där personalen definierat kärnan i det sociala arbetet. En nu aktuell fråga är att definiera och utveckla anhörigstöd.

Team Familj har samlade resurser för att möta barnfamiljers behov. Teamet arbetar med barn och unga, ekonomiskt bistånd, vuxna/beroende, familjehem samt familjerätt.

 

Inom team familj tillämpas dubbelt ledarskap vilket innebär att du delar ansvaret för att driva och utveckla verksamheten med din chefskollega Mona. Ni tar tillsammans ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Till er hjälp har ni ett utvecklat verksamhetsstöd samt drygt 30 kompetenta och engagerade medarbetare. Som teamchef ingår du i verksamhetshetens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och övriga teamchefer.

Arbetsuppgifter

  • Tillsammans med övriga teamchefer och kvalitetsledare utveckla verksamheten enligt lagstiftning, rådande evidens samt i enlighet med uppdrag från politisk ledning.
  • Se till att teamets arbete syftar till att utreda, fördela och organisera rätt kompetenser för handläggning av varje individärende
  • Ansvara för att handläggning, dokumentation, planering, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamhet sker enligt gällande regler, tidsramar och delegationsordning.
  • Arbetsledning och handledning till personal.
  • Anpassa verksamheten efter klientens individuella behov och bidra till klienternas personliga utveckling samt främja klientens delaktighet såväl extern som internt.

 

För att lyckas behöver du ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet från arbete inom socialtjänstens individ och familjeomsorg. För uppdraget krävs kunskap om gällande lagstiftning samt erfarenhet som chef med personalansvar eller som arbetsledare. Har du en dokumenterad ledarskapsutbildning och erfarenhet av ett arbete i en politiskt styrd organisation så är det mycket meriterande. Som person tar du initiativ, agerar med självförtroende och arbetar lösningsfokuserat. Du har lätt för att samarbeta både internt och externt, är tydlig i din kommunikation och kan på ett smidigt sätt framföra ditt budskap i både tal och skrift.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Kontaktperson/Ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Verksamhetschef Kerstin Larsson, tel: 0921-62719, kerstin.larsson@boden.se samt Teamchef Mona Eriksson, tel: 0921-62230, mona.eriksson@boden.se Annelie Wemmenhag, Facklig företrädare Vision, tel: 0921-62205, annelie.wemmenhag@boden.se

 

Varmt välkommen med din ansökan via www.experis.seÖppnas i nytt fönster Jobid: 1094375

Urvalet kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men tjänsten kommer inte att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Sista ansökningsdagen är den 12 februari.

 

Har du ytterligare frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Inger Sundgren, Experis AB, tel: 070-3774891, inger.sundgren@se.experis.com

 

 


Genvägen