Senast uppdaterad: 08/18/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Socialförvaltningen söker Chef till team Stöd, Individ och Familjeomsorg


 

Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, tre mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv.

Läs mer på www.boden.seÖppnas i nytt fönster

 

Socialförvaltningen i Bodens kommun är idag indelad fyra verksamhetsområden med totalt cirka 1100 medarbetare. Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg, IFO är indelad i fyra multikompetenta team som är samlokaliserade i centrum. I varje team finns personal som möter medborgarnas behov av socialt stöd. Samverkan inom organisationen är viktigt och därför värdesätter vi medarbetare som är flexibla och har förmåga att samarbeta samtidigt som det egna uppdraget prioriteras. 

Vill du vara med och bidra till vår framtida utveckling? 

Nu befinner vi oss i ett spännande skede med fortsatt utveckling av teamorganisationen och söker en chef till team Stöd, Individ- och Familjeomsorg, Bodens kommun 

Individ och familjeomsorgen i Bodens kommun är en arbetsplats med högt tempo, trevliga arbetskamrater och där humor är en viktig ingrediens. Vi har extern handledning och erbjuder kontinuerlig fortbildning till vår personal. Utöver detta pågår ständiga förbättringar.

Team Stöd utgör Individ- och familjeomsorgens samlade öppenvård. Inom teamet finns behandlare/ behandlingsassistenter med inriktning barn, unga och vuxna samt fältassistenter som verkställer beslutade insatser. I teamet finns också verksamheterna familjerådgivning, personligt ombud, ungdomsmottagning och så kallade lågtröskelboende för personer med missbruksproblematik samt CM-team. 

Inom team Stöd tillämpas dubbelt ledarskap vilket innebär att du delar ansvaret för att driva och utveckla verksamheten med din chefskollega Lena. Ni tar tillsammans ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Till er hjälp har ni ett utvecklat verksamhetsstöd samt drygt 20 kompetenta och engagerade medarbetare. Som teamchef ingår du i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och övriga teamchefer.

Arbetsuppgifter

  • Tillsammans med övriga teamchefer och kvalitetsledare utveckla verksamheten enligt lagstiftning, rådande evidens samt i enlighet med uppdrag från politisk ledning.
  • Ansvara för att insatser planeras och verkställs i enlighet med beslut
  • Ansvara för att dokumentation, planering, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamhet sker enligt gällande regler, tidsramar och delegationsordning
  • Arbetsledning och handledning till personal
  • Budget och arbetsmiljöansvar 

För att lyckas behöver du ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet från arbete inom socialtjänstens individ och familjeomsorg. Har du även erfarenhet av socialt behandlingsarbete från området missbruk och beroendeproblematik så bedöms det meriterande. För uppdraget krävs kunskap om gällande lagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet som chef eller arbetsledare och har du en dokumenterad ledarskapsutbildning samt erfarenhet av ett arbete i en politiskt styrd organisation så är även det meriterande. Som person tar du initiativ, agerar med självförtroende och arbetar lösningsfokuserat. Du har lätt för att samarbeta både internt och externt, är tydlig i din kommunikation och kan på ett smidigt sätt framföra ditt budskap i både tal och skrift.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktperson/Ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Verksamhetschef Kerstin Larsson, tel: 0921-62719, kerstin.larsson@boden.se samt Teamchef Lena Vikström, tel: 0921-62293, lena.vikstrom@boden.se, Teamchef Maria Eriksson tel 0921-62694 maria.eriksson@boden.se samt Annelie Wemmenhag, Facklig företrädare Vision, tel: 0921-62205, annelie.wemmenhag@boden.se

 

Varmt välkommen med din ansökan via www.experis.seÖppnas i nytt fönster Jobid: 24824 

Urvalet kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men tjänsten kommer inte att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Sista ansökningsdagen är den 27 augusti.                  

 

Har du ytterligare frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Inger Sundgren, Experis AB, tel: 070-3774891, inger.sundgren@se.experis.com

mailto:inger.sundgren@se.experis.com


Genvägen