Senast uppdaterad: 04/07/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Beställ bilder från Boden
Nyheter via RSS Nyheter via RSS

Nyheter


Nu sopar vi gatorna och städar bort vintern

2017-04-28
Nu sopar vi för fullt och städar bort vinterns sand och grus från våra gator. Även fast vi använder vatten för att minska dammet vid sopningen så kan det damma en del. Vi hoppas att det inte medför allt för stora bekymmer.

Belysning sommartid

2017-04-28
Nu börjar det bli ljust längre på kvällarna, för att spara energi kommer vi att släcka ner belysningen den 2 maj och tänder upp den igen i början på augusti.

Bodens kommun är bäst i landet på bygglov

2017-04-27
Sveriges Kommuner och Landsting har genomfört en servicemätning hos landets kommuner och Boden får högsta betyg vad gäller bygglov.

Att tänka på vid majbrasa

2017-04-26
Nu närmar vi oss valborgsmässoafton och den traditionella majbrasan börjar planeras. Tänk på att endast kvistar, grenar och rent trä får läggas på majbrasan. Elda inte avfall då det kan vara skadligt för människors hälsa och miljön.

Valborgsfirande på Kvarnängen

2017-04-25
Fira in våren centralt i Boden, vårtal och majbrasa. Vi firar söndag den 30 april. Firandet börjar 19.00 och majbrasan tänds 20.00.

Nordpoolen och Far East går skilda vägar

2017-04-25
I vår ambition att utveckla och förbättra Nordpoolen har vi träffat en överenskommelse med vår hyresgäst, Camping Pizzeria i Boden AB, som driver restaurang Far East på Nordpoolen att avsluta avtalet. Detta träder i kraft from den 170501 och innebär att under maj månad håller badfiket, relaxen och lunchrestaurangen stängt.

Inför vårflödet låg vattennivå i Bodån

2017-04-21
Som ni kanske ser, så har vi låg nivå på vattnet i Bodån och det är för att om möjligt minska risken för höga nivåer när snösmältningen kommer igång om någon eller några veckor. Bodens Energi har förtappat inför vårflödet.

Du som går i byggtankar

2017-04-20
Lämna in din ansökan/anmälan i god tid innan sommaren!

Ansök om du vill ställa ut blomlådor

2017-04-12
Nu är det dags att ansöka om att ställa ut blomlådor. Ansökan ska vara inne senast 1 maj.


Lansering av @narhetsliv – Bodens nya Instagramkonto!

2017-04-07
I vårt strategiska varumärkesarbete har Boden ett tydligt mål att öka närvaron och kommunicera mer via sociala medier. Denna strategi gäller både det kommunala varumärket samt platsvarumärket. Först ut blir instagramkontot @narhetsliv för platsvarumärket Boden som lanseras, idag den 7/4.

Vi behöver dig! Vi behöver er!

2017-04-05
Om du hjälpa andra så kan du bli kontaktfamilj/ familjehem. Vi bjuder in dig till en informationsträff, helt förutsättningslöst. Det är den 17 maj klockan 18.00 till 19.30. Informationsträffen kommer vara på Stadshuset, i Limpan. Du går in vid Dressmann.

Grattis UF-företag från Boden

2017-03-31
Elever från Björknäsgymnasiet kammade hem tre vinster på UF-mässan, "Entreprenörskap på riktigt", i Piteå den 29 mars. Den ägde rum på Skoogs arena och cirka 400 elever deltog och presenterade sina företagsidéer.

Nu är det dags att söka feriearbete

2017-03-30
Idag den 30 mars öppnar anmälan till sommarens feriearbeten. Om du vill skaffa dig arbetslivserfarenhet ska du klicka vidare för en länk till information och ansökan.

Fakturor förskola och fritidshem

2017-03-21
Tyvärr har tekniska problem med våra system försenat utskicket av fakturor för förskola och fritidshem. Samtliga fakturor är skickade under gårdagen. Vi beklagar det sena utskicket och hoppas att ni som är berörda har överseende med detta.
Med vänliga hälsningar Utbildningsförvaltningen

Ny riktlinje för pensioner i Bodens kommun

2017-03-21
I går, den 20 mars 2017, beslutade kommunstyrelsen i Boden om en ny riktlinje för pensioner i Bodens kommun. Pensionslösningen gäller anställda på Bodens kommun samt förtroendevalda. Läs vidare för kontaktuppgifter.

Tillsammans i Teknikens hus

2017-03-01
Tillsammans i Teknikens hus, TTH, vänder sig till boendena med nyanlända ungdomar i Norrbotten. Vi önskar skapa en mötesplats över språk- och kulturella gränser med information, utbildning och experiment inom teknik och naturvetenskap. Samtidigt vill projektet ge kunskap om Norrbottens näringar och miljö. Under våren 2017 är det två söndagsträffar, 2 april och 14 maj.

Grön el ger nytt megaindustriområde i Boden

2017-02-28
Ett större markområde för industri planeras i närheten av det befintliga ställverk som finns cirka en mil utanför Boden. Rätt etablering kan innebära ett hundratals nya arbetstillfällen.

UTSTÄLLNING: Översiktsplan 2025, LIS- plan och vindbruksplan

2017-02-23
Bodens kommun har tagit fram förslag till ny översiktsplan samt tematiska tillägg för vindkraft och landsbygdsutveckling i strandnära läge. Förslagen har tidigare varit ute på samråd och har bearbetats utifrån de synpunkter som kommit in. Nu presenteras de slutgiltiga förslagen i en utställning pågår 23 februari fram till 30 april.

Nytt förslag- fyra nya förskolor i Bodens kommun

2017-01-30
Fyra nya förskolor med totalt 20 avdelningar kommer att behöva byggas de närmsta sex åren. Det visar en ny utredning som utbildningsförvaltningen vid Bodens kommun tagit fram. Orsaken till utredningen är den växande befolkningsmängden. – Det är en angenäm utmaning att Boden växer, säger Magnus Åkerlund, skolchef vid kommunen.
Fler nyheter  Arkiverade nyheter

Bodens kommun tipsarUpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun

Genvägenopendocument, allnews=yes