Datorskärm och mobiltelefon som visar design på boden.se.

Nya Boden.se

Nya Boden.se är inte organisatoriskt uppbyggd. Det är en portallösning för platsen. Tanken och viljan, från oss på kommunikationskontoret, är att så många som möjligt ska vilja vara med och synas. Alla som är en del av Boden har plats här.

Startsidan

Då du skriver in Boden.se i din webbläsare kommer du till en landningssida för platsen där du kan välja spår. Du väljer var du ska klicka efter det behov och det mål du har med din sökning. Kommunen finns kvar men det är inte där du landar. Du landar i Boden, precis som en besökare är det platsen du besöker och inte en kommun. Vi har försökt att hitta så många intressenter som möjligt och försökt möta deras behov.

Besökare

Det enda valet som inte administreras av kommunikationskontoret är valet besökare. Det är en direktlänk till en extern sida; det är en länk till upplevboden.nu. Besöksdelen hanteras av Boden turism och de samlar in information om turistmål i Boden. Men låt inte ordet förvirra dig. Du som Bodensare kan också ha stor nytta av länken för din hemester.

Sökfältet

Ett stort arbete har, och kommer, läggas på en kraftfull sökfunktion. Många söker på en webbsida, det är det första de gör. Vi har märkt under lång tid att vår sökfunktion lämnat många önskningar. Den kommer inte vara fulländad när vi lanserar, kanske aldrig, så hör av dig om du inte hittar det du söker.

Översättning

Som översättningsverktyg har vi valt Google Translate. Det har vi gjort efter mycket huvudbry eftersom den inte alltid funkat men vi har testat och kommit fram till att det är en väldigt bra lösning för så många olika språk som vi har i Boden.

E-tjänster

En viktig punkt för att komma bort från pappersblanketter är kommunens e-tjänster. Till vissa behöver du E-legitimation; det är de tjänster som kräver signering av en juridisk person. Samtidigt som Boden.se blir ny så kommer vi också byta plattform för E-tjänster. Det gör vi för din upplevelse.

Kontaktkort

På många sidor finns så kallade kontaktkort. De är till för att du som invånare inte ska behöva leta tjänstepersonerna du söker. Det är också ett sätt för oss att se till att du har uppdaterad information. Skriver man kontaktuppgifter i löpande text är risken att den förblir ouppdaterad.

Rörlig bild

Anlaget på startsidan är rörlig. Om du loggar in på Boden.se på en dator kommer filmen rulla automatiskt, i mobila enheter kommer du mötas av en stillbild. Anledningen till det är en del mobila webbläsare inte stöder rörligt material. Det rörliga jobbet sträcker sig längre än startsidan. Vår nya sida har stöd att jobba mer rörligt än tidigare och det är också var tanke.

Närhetsliv

I Boden lever vi närhetsliv. Det betyder att vi har nära till allt som är viktigt och lite till. Du kan läsa om närhetslivet på en egen sida på Boden.se. Länk till den sidan hittar du direkt på startsidan, i menyn i anslutning till filmen.

Sociala medier

Vi har börjat synas mer och mer i sociala kanaler. De kommer att på ett smidigt sätt kopplas till hemsidan genom aktuella flöden. De kommer alltså fungera som en förlängd arm till Boden.se.

Feedback

Lämna gärna dina åsikter till oss, bra eller dåliga. Vi är alltid intresserade och vissa sidor har en inbyggd funktion för feedback där du som besökare direkt kan lämna tankar till den som är ansvarig för sidan.

Än en gång. Tveka inte att höra av dig. Maila oss din ros, din ris och förslag på förändringar.

Senast uppdaterad: 2020-11-16