Kvinna, man och barn sitter runt matbord i kök. Kakor ligger på ett fat.

Bygga bo i Boden

I Boden kan du hitta plats för livet, oavsett om du vill bo i centrum eller på landsbygden, i lägenhet, radhus, villa eller hästgård. Boden befinner sig i en väldigt expansiv fas, det är många som flyttar hit för att bygga sin egen drömvilla. Då är det tur att det både är enkelt och billigt, vi har ingen tomtkö och är snabbast i landet på bygglov. 

Köpa tomt 

I Boden finns ingen tomtkö, när vi släpper nya byggbara tomter är det i stället först till kvarn som får chans att köpa tomt. Dessutom är tomtpriserna förmånliga och Boden under flera år utsetts till Sveriges bästa och snabbaste på att hantera bygglov.  

Bodens kommun har ofta lediga tomter, både centralt och på landsbygden, här har du chansen att bygga ditt drömhus med nära till allt. Här hittar du våra lediga tomter just nu och här kan du läsa om hur du gör för att köpa en tomt eller ansöka om bygglov.  

 

Bostäder i Boden 

Det finns många möjligheter att hitta ett bra boende i Boden, oavsett om du vill köpa hus eller bostadsrätt eller om du föredrar att hyra din bostad. I Boden kostar snittvillan 1 541 000 kronor och medelpriset för en bostadsrätt är 753 000 kronor. Vi har en lång rad fastighetsägare som hyr ut lägenheter och just nu pågår ett flertal nybyggnationer av flerfamiljshus i Boden. Och mer lär det bli! De närmaste åren ska det byggas 3200 nya bostäder i Boden för att husera alla nya inflyttare. Här finner du en lista med länkar till mäklare och hyresvärdar. 

 

Sävast 

Det område som vuxit mest de senaste åren är Sävast. Vårt senaste tomtsläpp var Brännan som sålts och byggts i tre etapper. Dessa tomter sålde slut inom bara några minuter och det är inte så konstigt, här finns riktigt fina tomter med generösa byggrätter alldeles intill den glittrande Luleälven. Det är dessutom nära till en alldeles nybyggd förskola, skola, mataffär, golfbana, motionsspår, idrottsanläggningar, restauranger och det sjudande näringslivet på Boden Business Park

Här framöver planeras ytterligare ett villaområde i Sävast, men det pågår också förstudier inför nya bostadsområden på andra håll i kommunen så håll utkik på Lediga tomter för att få tag på din drömtomt. 

Bo på landet 

För dig som vill bo lantligt finns stora möjligheter i Boden, vi har närmare 50 byar. En levande landsbygd är avgörande för kommunens tillväxt, här finns en sida för alla dem.

Det är viktigt att byarna mår gott för att kommunen i stort ska kunna må bra. Därför jobbar vi med landsbygdsutveckling på många plan och så har vi inrättat servicepunkter i Gunnarsbyn, Harads och Unbyn - för att alla ska ha nära till kommunal service.

 

Inspiration

Hälsa på hemma hos en rad bodensare som berättar om sina hem och det #närhetsliv de lever.

 

Hittade hem med alla rätt

När drömmen om husliv skulle bli sann föll valet på en nyproducerad villa i Sävast. Häng med hem till Zabrina Dixon Johansson och Robin Lundgren. Här finns allt de önskat sig.  

Närhetsliv med sjöutsikt 

Bodenprofilerna Emmy Nordmark och Mattias Bergqvist tog chansen och köpte ett renoveringsobjekt med guldläge. Tillsammans har de gjort en sliten 60-talsvilla till ett modernt drömhem med sjöutsikt. 

En oas i närhetslivet

Mitt bland villorna på Sävastön har Nea, Olof och deras två barn en egen lantlig oas. Timringen från mitten av 1800-talet har renoverats och byggts om till drömhemmet i närhetslivet. 

Hemma på vår gata i stan

Mitt i stan hittade Jovana och Rickard sitt drömhus från förra sekelskiftet. 250 kvadratmeter ger gott om yta för släkt, vänner och ett stort mått personlighet. “Vi har allt vi kan önska oss och mer därtill”, säger Jovana.

Nybyggare i närhetslivet

En tvåplans funkisvilla med takterass mot söder var drömhuset som blev verklighet för Fanny och Victor. Genomtänkta detaljer och personliga materialval gör hemmet till deras eget. “Jag gillar kontrasterna”, säger Fanny. 

Drömhuset med nära till allt

Ann-Sofie Lund och Martin Brännvall satsade stort och byggde sitt drömhus – för hand, från grund till tak. Här har de nära till både skogen och stan, och plats för många spontana besök.

Närhetslivet på Solskensvägen

Alexandra Vallin och Sebastian Nilsson tog chansen och byggde sitt drömhus. Nu lever familjen det goda livet där solen alltid ler - på Solskensvägen i Sävast.

 

Senast uppdaterad: 2022-05-12