En hand håller i en glödlampa. Runt glödlampan snurrar illustrerade symboler för olika sorters energiområden.

Energi

Kommunens energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på dina frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat.

  • Vilken uppvärmning passar din bostad bäst?
  • Vart ska man vända sig för mer information och vad är en energideklaration?
  • Tycker du att elräkningen är hög och vill ha tips på hur du kan spara energi?
  • Undrar du vilka bidrag som finns för energisparande åtgärder?
  • Du kanske behöver tilläggsisolera stugan eller byta fönster i huset?

Energirådgivaren, som är en konsumentvägledare för energifrågor, svarar helt kostnadsfritt på dina frågor. Rådgivningen är till för alla, både allmänheten, företag och organisationer. Syftet med den kommunala energi- och klimatrådgivningen är att ge en objektiv, lokalt och regionalt anpassad information och rådgivning. Den ska samordna och komplettera den rådgivning som ges av statliga myndigheter och kommersiella aktörer. Klimatdebatten blir allt hetare och viljan att göra miljövänliga val blir allt större. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen gör det enklare för dig att leva klimatsmart och spara både energi och pengar.

Tveka inte att kontakta Bodens kommuns energi- och klimatrådgivare Peter Nordmark om du vill ha svar på hur du kan minska din energiförbrukning och välja en miljövänlig uppvärmning.

Senast uppdaterad: 2024-06-12