Flygfoto över Boden Arena

Bodens Energi Arena

Bodens Energi Arena är Sveriges nordligaste multisportarena. Midnattsljusa sommarnätter och en vinterhimmel med norrsken sätter sin glans på allt från idrottsevenemang och konserter till möten och events, med möjlighet till uppvärmd plan ända till november.

Bodens Energi Arena består av anläggningar både ute och inomhus. Inne finns en sporthall som kan delas av med skiljevägg till två fullstora spelplaner. Sporthallen nyttjas flitigt av lokala klubbar och föreningar och arenan nyttjas framförallt av Bodens BK Fotboll, Boden Handboll och Trångfors IF. Förutom inomhus- och utomhusarenan finns också publikläktare, VIP-läktare, medialäktare, VIP-våning, konferenslokal och restaurangdel. Parkeringen ligger i direkt anslutning till arenan och har plats för cirka 1200 bilar. Vid riktigt stora arrangemang finns det möjlighet att nyttja större ytor till parkering. Hela arenan är tillgänglighetsanpassad.

Gå till Webbokning av lokaler och hallar
https://boden.actorsmartbook.se/ResourceBookingRequest.aspx

Utomhusarena

Utomhusarenan har uppvärmd konstgräsplan av hög kvalitet med belysning och möjlighet till arrangemang från mars till november. Utomhusarenan rymmer 5000 sittplatser under tak och kan byggas om för större konserter och shower för en publik på upp till 15000 personer. Utomhusarenan har måtten 105 x 68 m och är godkänd för både FIFA 2-star klassificering och landskamper. Stolarna är samma som på Wembley. 

Inomhusarena

Inomhusarenan kan nyttjas till olika sportevenemang som fotboll, basket, innebandy och handboll. Större matcharrangemang spelas på helplan med läktare som rymmer upp till 2000 besökare. Inomhusarenan är även lämplig för mindre mässor och kan dukas upp för 1000 matgäster. I dagsläget erbjuds ingen servering eller catering i restaurangdelen utan får vid behov beställas externt. 

Mässor och konserter

Bodens Energi Arena invigdes med Rhapsody in Rock på den stora utomhusarenan år 2008. Förutom konserter ordnas det även inomhus- och utomhusmässor på Arenan, mest kända mässa är Load Up North som oftast arrangeras på sensommaren. Utställare möts av flexibel, professionell personal i en anda av norrbottnisk enkel- och gästvänlighet med tillgång till all den service och det tekniska utbud som Bodens Energi Arena kan erbjuda. 

Konferens och VIP

Bodens Energi Arenas konferenslokaler är utmärkta att nyttja för företagsevent eller andra tillställningar i anslutning till arenas övriga arrangemang. Förutom två traditionella konferenslokaler med plats för 10 till 24 personer finns även VIP-våningen med plats för upp till 150 personer och tillgång till VIP-läktare. 

Senast uppdaterad: 2024-02-09