Senast uppdaterad: 02/05/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan
Nyheter via RSS Nyheter via RSS

Nyheter


Valborgsfirande på Kvarnängen

2018-04-19
Fira in våren med musik, vårtal och majbrasa!
Datum: Måndag den 30 april 2018
Plats: Kvarnängen, Boden

Klicka på nyheten för fullständigt program

Att tänka på vid majbrasa

2018-04-18
Endast kvistar, grenar och rent trä får läggas på majbrasan!

Klart: De bygger ut Boden Business Park

2018-04-16
Under måndagsförmiddagen skrevs kontraktet på. Det blir Skanska som bygger ut Boden Business Park. ”Det känns toppenbra, äntligen”, säger Anna-Karin Andersson som leder projektet.

Bidrag till sommarlovsaktiviteter

2018-04-16
Bodens kommun vill göra det möjligt för barn och ungdomar i åldern 6-15 år att kunna delta i lättillgängliga, kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet. Syftet med aktiviteterna är att främja integration och skapa nya kontakter mellan barn och ungdomar. Klicka på nyheten för att läsa mer.

Granskning över detaljplan för Dahlian 1, 2 samt del av Boden 56:39, Majorsgatan/Brogatan

2018-04-16
Syftet med planen är att fortsätta tillåta bostäder, men att möjliggöra för en mer flexibel användning av marken än vad gällande stadsplaner tillåter.

Avstängning av Trångforsbron

2018-04-13
Trångforsbron är helt avstängd 25/4 - 8/7 på grund av arbete på bron.
Omledning av samtliga trafikanter kommer att ske.

Försenade vatten- och renhållningsfakturor till flerfamiljshus och verksamheter

2018-04-13
I samband med att Bodens kommun bytt ekonomisystem har fakturorna för vatten och renhållning till fastighetsägare av flerfamiljshus och andra verksamheter försenats.
Fakturorna kommer att skickas till er fastighetsägare så snart som möjligt.

Tjänstgöring som röstmottagare i Bodens kommun

2018-04-11
Söndagen den 9 september 2018 genomförs de allmänna valen i Sverige. Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta som röstmottagare i vallokal på valdagen. Läs vidare för mer information.

Höga flöden 2018

2018-04-10
Inför vårflödet 2018 i centrala stan märker du kanske en sänkning av vattennivån i Bodån.

Platsbrist i förskolan – här är lösningen

2018-04-10
För att komma till rätta med bristen på förskoleplatser i Bodens kommun öppnas en ny avdelning på Torpgärdans förskola. ”Det känns jättebra”, säger Britt-Marie Loggert Andrén, utbildningsnämndens ordförande.

Var med och håll Bodens kommun rent i vår

2018-04-09
Varje vår deltar Bodens kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet! Anmäl er nu! Klicka på nyheten för att läsa mer.

Söker du information om fördjupade översiktsplanen?

2018-04-06
Nu är vår webbsida boden2025.se aktiv igen!

Våningarna i Stadshus A är låsta

2018-04-06
Från och med första april 2018 är alla våningar låsta. Du som besöker oss ska ta kontakt med Medborgarservice (receptionen, entréplan). De kan hjälpa dig med mindre ärenden och bör en tjänsteperson ta vid tar de kontakt med rätt människa på en gång. Genom införandet av det här arbetssättet behöver du som besökare inte leta tjänstepersonen.

Vi har låst för din skull. Vi vill att du ska slippa leta dig fram. Har du en bokad tid med en tjänsteperson gäller samma sak. Ta kontakt med Medborgarservice så ringer de ut den aktuella personen.

Vill du jobba som inspektör i sommar?

2018-04-03
Samhällsbyggnadskontoret söker två vikarierande miljöinspektörer och en vikarierande livsmedelsinspektör under sommaren 2018.

Fortfarande hög förbrukning av dricksvatten

2018-03-29
Tack för de tips vi fått rörande eventuella vattenläckage.
Tyvärr fortsätter den för årstiden ovanligt höga förbrukning av dricksvatten i Bodens kommun.
Tekniska förvaltningen, VA-avdelningen, genomför omfattande läcksökningar och försöker att spåra onödigt utläckage på ledningsnätet. Som ett led i att lokalisera utläckage på ledningsnätet kommer vattnet till olika områden att stängas av under nätterna. Innan avstängning sker kommer boende inom det aktuella området att få ett meddelande om detta via SMS.

Du som är tonårsförälder

2018-03-28
Tisdagen den 10 april klockan 18.00 – 20.00 anordnar Bodens kommun (socialförvaltningen), polisen, ungdomsmottagningen och skolan en dialogträff. Träffen är i Forumsalen på Folkets hus. Salen ligger en trappa upp, till vänster, och du går in genom bion, Sagateatern. Kvällens tema är sociala medier. Läs vidare för mer information.

Det byggs om i Bodens stadshus

2018-03-27
Allt började med att regn trängde in i fullmäktigesalen. Då gjordes en inventering där behovet av renovering uppmärksammades. Fastighetsförvaltningen fick i uppdrag att se över Stadshuset och insåg fort att även kommunstyrelsens sammanträdesrum var i behov av renovering. I samma stund kom det också fram att nämndsalen var i samma tillstånd och att det då tilltänkta medborgarservice var i behov av större lokaler.

Schakttillstånd & trafikanordningsplaner - nytt system

2017-11-30
Bodens kommun inför ett nytt datasystem som hanterar gräv- och schakttillstånd samt trafikanordningsplaner.

Grön el ger nytt megaindustriområde i Boden

2017-02-28
Ett större markområde för industri planeras i närheten av det befintliga ställverk som finns cirka en mil utanför Boden. Rätt etablering kan innebära ett hundratals nya arbetstillfällen.

Nytt förslag- fyra nya förskolor i Bodens kommun

2017-01-30
Fyra nya förskolor med totalt 20 avdelningar kommer att behöva byggas de närmsta sex åren. Det visar en ny utredning som utbildningsförvaltningen vid Bodens kommun tagit fram. Orsaken till utredningen är den växande befolkningsmängden. – Det är en angenäm utmaning att Boden växer, säger Magnus Åkerlund, skolchef vid kommunen.
Fler nyheter  Arkiverade nyheter

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Protokoll från Bodens kommun

Genvägenopendocument, allnews=yes