Senast uppdaterad: 02/03/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Vi söker feriearbetsplatser


01/28/2017

Nu är det dags för att lämna in uppgift om feriearbetsplatser för sommaren 2017. Har du möjlighet att ta emot ungdomar på arbetsplatsen kan det ge dem värdefull arbetslivserfarenhet. Öppna nyheten och läs mer om hur det går till att ansöka...

Nu är det dags för att lämna in uppgift om feriearbetsplatser för sommaren 2017. Har du möjlighet att ta emot ungdomar på arbetsplatsen kan det ge dem värdefull arbetslivserfarenhet.
Feriearbetsplatser kan vara inom privata företag, föreningar, organisationer, kommunala förvaltningar, bolag och stiftelser.

Alla anmäler platserna på www.boden.se senast den 10/3 då webbplatsen stängs. Där finns även riktlinjer för feriearbeten. Här hittar ni e-tjänsten för att anmäla feriearbetsplats. 

För feriearbete inom det privata näringslivet gäller att arbetsgivaren får ett bidrag som motsvarar den timlön exkl. sociala avgifter som kommunen skulle ha betalt till ungdomen. Arbetsplatserna och arbetsuppgifterna ska vara godkända av berörda fackliga organisationer. Ungdomarna anvisas från kommunens ”kö” men kommunen är inte den som anställer och har arbetsgivaransvaret för ungdomen.

Ungdomar som tänker söka feriearbete kommer att kunna göra detta på www.boden.se från och med vecka 11.

Vid frågor kontaktas Ann-Christin Pretty tfn. 0921-629 04 eller e-post till ann-christin.pretty@boden.se

Tillbaka

Genvägen