Senast uppdaterad: 01/19/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Väderläget i Norrbotten - UPPDATERAD


01/19/2017

Under 18 januari drog ett kraftigt lågtryck in från norska havet. Det förde med sig både snö och kraftiga vindar. I fjällen kom det som både nederbörd och storm medan det i kusten mest kändes i byvindar efter nederbörd. Det kraftiga ovädret har avtagit i omfattning. Läs mer i nyheten nedanför.

I Boden var vindarna starka i byarna under onsdagskvällen. De avtog rätt fort men väntas bli starkare under eftermiddagen. Dock kommer de inte upp i samma hastighet som i går.

Skillnad fjäll och inland

I fjällen kommer det både snö och vind medan inlandet och kusten får kraftiga vindar, främst i byarna. SMHI har utfärdat en klass ett- varning för Norrbottens inland. Bodens kommun ligger just mellan kustlandet och inlandet. Så var uppmärksam på kraftiga byvindar, upp mot 21 m/s.

Du som invånare

Du som är på vägar bör ta detta i beaktning och veta att det är stor risk för snö som driver. Trafikverket har höjt beredskap hos sina aktörer. De står beredda att snöröja vägar som drivit igen. Om du planerar att åka någonstans med bil kan du se om Trafikverket stängt vägar på din tänkta rutt. Just nu är väg 95 och E10 avstängda.

I dagsläget finns inga varningar eller hot mot Bodens kommun. Representanter från kommunen följer dock läget vaksamt.

Du kan läsa mer på SMHI’s sida��ppnas i nytt f��nster (länken öppnas i nytt fönster) eller på krisinformation.se ��ppnas i nytt f��nster(länken öppnas i nytt fönster).

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen