Mira

MIRA - Flickan från långt borta

Västerbottensteatern gästar Boden med en familjeföreställning för barn från 6 år, även icke svenskspråkig publik

En kall vinterkväll knackar Flickan på dörren till en enslig liten stuga. Svea som bor där inne vill egentligen vara ensam, men bestämmer sig ändå för att öppna. Det är någonting med Flickan. Hon ser och är annorlunda. Hon skrattar och sjunger till synes utan anledning och talar ett språk som ingen verkar förstå. Det väcker något i Svea.

En längtan att också få skratta och leka tillsammans med andra – det väcker en önskan om att höra till. En visuellt vacker och poetisk liten musikteaterpärla där språket inte är det centrala, utan vad som händer mellan oss… och inom oss.

Sveas och Flickans möte - med ord som vi kanske inte förstår men med handlingar som alla människor förstår - väcker frågan om att våga öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn. Med hjälp av teaterns alla magiska medel och utan krav på språkkunskaper får publiken kliva in i en värld av nya möjligheter och sedan i slutet dansa ut i en förhoppningsvis ljusare verklighet.

 

Uppsättningen bygger på Annika Thors och Maria Jönssons hyllade bilderbok från 2014, som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Boken är Annika Thors bilderboksdebut, hon är känd framför allt som prisad författare av vuxen- och ungdomsromaner, som En ö i havet och Sanning eller konsekvens – den senare Augustprisbelönad och filmatiserad.

Medverkande
Sonja Lindblom
Nina Åkerlund
Konstnärligt team
Manus & regi: Bobo Lundén
Scenografi & kostym: Ulla Karlsson
Kompositör: Mattias Kågström
Föreställningen är 45 minuter
**********
Biljetter via tickster.com, Turistcenter och Folkets hus i Boden. Serviceavgift tillkommer vid köp över disk.

Biljettpris: Vuxna 100 kr. Barn 50 kr.
**********
Arrangör: Bodens Riksteaterförening med stöd av Bodens kommun & Bodens Energi AB

Tid:

Lördag 15 oktober kl. 14:00 - 14:45

Plats:

Sagabiografen

Pris:

50-100 kr