Elev som sitter i korridoren och jobbar på sin laptop. Grafik med Björknäsgymnasiets logotyp.

Gymnasium

När du har avslutat grundskolan kan du välja att fortsätta studera i gymnasieskolan. Här kan du förbereda dig för att börja jobba direkt efteråt eller för att fortsätta studera. Gymnasieskolan i Boden heter Björknäsgymnasiet.

Gymnasiet är en fantastisk tid då det hinner hända massor. Vad vill du göra? Och vad vill du lära dig innan du tar studenten? Vad vill du våga? Hos oss finns en inspirerande och kreativ arbetsmiljö för dig att växa i, med lärare som kan sina ämnen och vill få dig att känna upptäckarglädje. Du ska känna att du blir utmanad på ett bra sätt och att du klarar mer än du trodde var möjligt.

Det finns många program och inriktningar att välja på. Det klokaste valet du kan göra är att välja ett program som passar dina intressen och dina förutsättningar. Ett program som du kommer att trivas med. Då kan dina gymnasieår bli ett härligt minne för livet.

Söka till gymnasiet

Du som har Boden, Luleå, Piteå eller Älvsbyn som hemort kan fritt söka vilken gymnasieutbildning du vill av de som erbjuds av dessa kommuner. De fyra kommunerna har gemensam antagning genom det så kallade Fyrkantssamarbetet.

Senast uppdaterad: 2023-09-27