Entrén på Bodens stadsbibliotek

Bibliotek

Klicka dig vidare till biblioteks webbplats! Där kan du söka och reservera böcker, låna e-böcker och e-musik, söka i databaser och se vad som händer på våra bibliotek i Boden och i Norrbotten.

I Bodens kommun finns ett stadsbibliotek, ett filialbibliotek i Harads och en bokbuss där du kan låna böcker, ljudböcker, e-böcker, e-ljudböcker, tidningar/tidskrifter, musik och film. Du kan också söka i våra databaser, reservera böcker från andra bibliotek i Norrbotten, släktforska och ta del av kulturprogram samt olika aktiviteter för alla åldrar. 

Biblioteken i Boden

Bodens stadsbibliotek

Bodens stadsbibliotek är din mötesplats i Enter galleria mitt i centrala Boden, en fristad i vardagslivets jäkt och fyllt med berättelser från när och fjärran. Vi finns också på filialen i Harads och på bokbussen.

På grund av ökad smittspridning erbjuder stadsbiblioteket begränsad service, i första hand fram till 8 dec. Se närmare information här.

Harads bibliotek

Harads bibliotek är ett hemtrevligt och personligt bibliotek i vackra Harads, med utsikt över Luleälven.

Bodens bokbuss

Berikande möten och inspirerande pauser på liten yta. Fakta och fantasi, kunskap och läslust på väg. Välkommen ombord på det rullande biblioteket!

På grund av ökad smittspridning erbjuder bokbussen begränsad service, i första hand fram till 8 dec. Bokbussen kommer även fortsättningsvis att besöka kommunens byar, dock med begränsningen att endast 1 person/1 familj åt gången släpps in i bussen. Vi ber er därför att vänta utanför bussen tills vi kan hjälpa er. Om du tillhör en riskgrupp eller av andra skäl inte vill komma in i bussen, kan du i förväg reservera de böcker och andra medier som du vill låna. Då kan bokbusspersonalen göra i ordning din beställning och lämna över den till dig utanför bussen. Om du behöver hjälp med att göra reservationer är du välkommen att kontakta Bokbussen via telefon 070-338 20 02 eller e-post bokbussen@boden.se.

Alla förskole- och skolbesök är inställda tills vidare. Ytterligare information kommer att skickas ut till respektive förskola och skola. 

Senast uppdaterad: 2024-07-01