collage_föreningar

Föreningar

I Boden har vi över 250 föreningar som är med och engagerar och aktiverar personer i alla åldrar. Med ett aktivt och levande föreningsliv så finns det något för de allra flesta. På den här sidan kan du hitta kontaktuppgifter till aktiva föreningar i Bodens kommun, matnyttiga länkar och tips för föreningar, information om Bodens kommuns föreningsstöd och mycket mer.

Föreningsaktuellt

11/9 ► Bidragstips Sveaskog lanserar bidrag "tiotusingen"
Sveaskog bjuder in föreningar i Norrbotten och Västerbotten att söka bidrag på upp till 10.000 kronor. Pengarna ska användas för att genomföra evenemang, stärka föreningen eller skapa riktade projekt för ökad livsmiljö i lokalsamhället.–  Sveaskog behöver driftiga människor på orten, som många gånger är nyckeln för att de mindre samhällena ska växa. Nu lanserar vi ”Tiotusingen” med syfte att bidra och stötta ett bra föreningsliv på den lokala orten, säger Anette Waara, marknadsområdeschef i Nord för Sveaskog. Mellan 10 september och 20 oktober 2020 har föreningar i inlandskommunerna i Norrbotten och Västerbotten möjlighet att söka ”Tiotusingen” via Sveaskogs hemsida www.sveaskog.se/sponsring.

Mer info om bidraget/sponsringen: https://www.sveaskog.se/sponsring
Artikel om tiotusingen: http://www.affarerinorr.se/nyheter/2020/september/sveaskog-lanserar-tiotusingen/

3/9 ► Uppdatering om användning av omklädningsrum i idrottsanläggningar
Fr.o.m. vecka 34 öppnades Bodens kommuns stora träningshallar för normal verksamhet. Mindre skolhallar öppnar fr.o.m. vecka 36. Några saker att tänka på när ni bokat halltid:
- De sista fem minuterna på varje timme är avsedda som utrymningstid för att minimera kontakt mellan olika träningsgrupper.
- Omklädningsrummen som under en tid har hållits stängda öppnas igen efter samråd med Norrbottens smittskyddsläkare. Användning av omklädningsrummen gäller för föreningar innan, under och efter träning och/eller match. Föreningarna och dess medlemmar uppmanas att fortsatt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och se till att stanna hemma vid förkylningssymptom, att inte dela på vattenflaskor och att efter användning torka av utrustning som används av flera personer. Genom att ta ansvar kan vi fortsätta vara aktiva tillsammans!
- Vi vill också påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid idrottsutövning: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

17/8 ► Sök Lokalt aktivitetsstöd senast den 25 augusti
Den 25 augusti är sista dagen för föreningar att söka Lokalt Aktivitetsstöd från Bodens kommun. Föreningar söker/registrerar sina tillfällen precis som vanligt via Idrottonline eller via Föreningsportalen. Föreningsservice kommer sedan att justera föreningarnas belopp så att bidraget motsvarar fjolårets nivåer. Föreningen behöver alltså INTE skicka in fjolårets siffror, utan registrerar som vanligt de aktiviteter som ni haft under våren 2020.

Gå till samlad information till föreningar om covid-19
Gå till tidigare utlysningar i Föreningsaktuellt

Föreningsportal och föreningskatalog

Klicka på knapparna nedan för att komma till Föreningsportalen eller föreningskatalogen. På Föreningsportalen kan föreningar söka bidrag, boka tider i anläggningar och uppdatera kontaktuppgifter. Föreningskatalogen är en offentlig katalog över alla registrerade föreningar i Boden.

Föreningsportal knapp

Föreningskatalogen

Senast uppdaterad: 2020-09-14