Illustrerad bild på två personer i en luftballong. Mot dem kommer ett brinnande propellerplan flygande.

Program och evenemang

INSTÄLLT/UPPSKJUTET! -

På grund av rådande ökad smittspridning skjuter vi upp detta evenemang. Eftersom som det råder stor osäkerhet väljer vi att inte sätta ett nytt datum redan nu. Det finns möjlighet att hela evenemanget blir digitalt, men inte söndag 8/11. Vi återkommer med mer information när vi vet mer om nytt upplägg och datum, håll utkik på vår facebooksida.
Ta hand om er! Mvh Försvarsmuseet

FIXA FRILUFTSGREJEN!
Söndag 8 november
Kl 11:00 - 16:00

Välkommen till en temadag om hållbart friluftsliv på Försvarsmuseet i Boden.
Det blir föreläsningar om hållbar konsumtion och du kan delta i workshops om att göra enklare lagningar och reparationer av friluftsgrejer.

¤ Fri entré! Förutom vårt vanliga caféutbud kommer vi erbjuda lättare lunch.

-- PROGRAM --
¤ Kl 11-16 Kafferep – Försvarsmuseets eget reparationscafé.
Ta gärna med föremål som du behöver hjälp med. Vi har massor med verktyg och tillsammans hjälps vi åt att laga och reparera.

¤ Kl 11.30 Fixa friluftsgrejen!
Vad går sönder och vad går att reparera? Hur ska man tänka vid köp ur ett hållbarhetstänk? Ari Hultqvist, guide och friluftsinstruktör, delar med sig av erfarenheter utifrån ett aktivt professionellt friluftsliv.

¤ Kl 13.00 Framgångsrika Fritidsbanken
Bodens kommun har en fritidsbank där medborgare har möjighet att låna sport- och fritidsutrustning. Peter Gitselov, projektledare, berättar om den lyckade satsningen.

¤ Kl 14.00 Vad lägger svenskarna sina pengar på – ohållbar konsumtion eller?
Karin Kruse, Naturskyddsföreningens rikskansli, berättar om miljövärdet av att vårda och laga sina saker, om miljöproblem förknippade med affärsmodeller som bygger på slit och släng. Hon visar även exempel på spännande alternativ till nyproduktion, som att hyra, dela och låna av varandra.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer, max 50 personer i lokalen. Håll avstånd, tvätta händerna och håll dig hemma om du känner dig sjuk.
Vi har ingen förbokning, först till kvarn! En del programmen kan komma att ske digitalt

Arrangemanget är en del av EU-projektet Folkverkstan som utvecklar koncept för mötesplatser om lagning, reparation och hållbar konsumtion. Projektet drivs av Föreningen Norden Norrbotten tillsammans med Pohjola-Norden. Projektet finansieras av EU-fonden Interreg Nord, Region Norrbotten, Lapin Liitto, Nordkalottrådet, Bodens kommun, Haparanda stad, Luleå kommun och Uleåborgs stad. Evenemanget bygger på samarbete mellan Försvarsmuseum Boden, Studiefrämjandet Norrbotten, Naturskyddsföreningen Norrbotten och Projekt Folkverkstan.


Årets Julmarknad är inställd p g a covid 19

Med hopp om fortsättning julen 2021, för frågor ring 0921-628 00.

Senast uppdaterad: 2020-11-10