Illustrerad bild på två personer i en luftballong. Mot dem kommer ett brinnande propellerplan flygande.

Program och evenemang

FIXA LEKSAKSGREJEN!
Leksaksallmänning & Reparationscafé

Söndag 26 september kl 11 - 15

-- Leksaksallmänning --
En leksaksallmänning är ett gyllene tillfälle att byta och dela leksaker. Inga bytessystem, inget ekonomiskt utbyte. Lämna de leksaker du inte längre vill ha kvar och ta med nya fynd hem! Se gärna deltagandet som ett lättsamt och lekfullt steg mot utökad social och ekologisk hållbarhet. För mer information om hur allmänningen fungerar rent praktiskt se bild i kommentar nedan.
-- Reparationscafé --
Ett reparationscafé är ett tillfälle där allmänheten kan mötas, hjälpas åt och få tips om att laga, hitta fel eller reparera trasiga prylar. Ta med leksaker som behöver repareras så försöker vi laga dom tillsammans!
På plats finns det ett antal lämpliga verktyg men ni vet med er att din reparation kommer kräva mer avancerade verktyg är ni välkomna att ta med dessa i mån av möjlighet. Då det är ett reparationscafé kommer det givetvis även finnas fika till försäljning!
---------------
Fri entré till evenemanget!
Bjud gärna in vänner och bekanta.
Evenemanget genomförs utifrån aktuella restriktioner.
---------------
Arrangemanget är en del av EU-projektet Folkverkstan som utvecklar koncept för mötesplatser om lagning, reparation och hållbar konsumtion. Projektet drivs av Föreningen Norden Norrbotten tillsammans med Pohjola-Norden. Projektet finansieras av EU-fonden Interreg Nord, Region Norrbotten, Lapin Liitto, Nordkalottrådet, Bodens kommun, Haparanda stad, Luleå kommun och Uleåborgs stad. Evenemanget bygger på samarbete mellan Försvarsmuseum Boden, Studiefrämjandet Norrbotten, Naturskyddsföreningen Norrbotten och Projekt Folkverkstan.
Senast uppdaterad: 2021-09-21