Bredband

Kom ihåg att anmäla er

Nu har erbjudande om fiber gått ut till de fastboende i  byarna: Valvträsk, Norra Gunnarsbyn, Hundsjö, Flåsjön, Ubbyn, Häggan, Rasmyran, Råbäcken, Bjässmoran, Mockträsk, Lombäcken, Norra Bredåker (Etapp 2), Södra Bredåker (Etapp 2)och Sävastnäs.

För att utbyggnad ska bli av behövs det att 77% av de fastboende i respektive by tecknar upp sig på en fiberanslutning.

Sista dag för anmälan är 2021-02-14

https://www.bodensstadsnat.se/utbyggnadsprojekt/

Senaste nytt 2020-09-22

Bodens stadsnät nya bredbandsleverantör

Senaste nytt 2020-04-15

Bodens kommun har ansökt om projektmedel för bredbandsutbyggnad av etapp 4 och har fått 70 % av projektbudgeten motsvarande 24,5 miljoner kronor beviljat.

De byar som ingår i ansökan är Valvträsk, Norra Gunnarsbyn, Hundsjö-Flåsjön, Ubbyn-Häggan, Sävastnäs, Råbäcken-Bjässmoran, Lombäcken-Mockträsk, Rasmyran samt Norra och Södra Bredåker.

Bodens kommun genomför just nu en upphandling för att se om någon aktör på marknaden visar intresse att bygga bredband i kommunen. Sista svarsdag är 2020-06-08 därefter avser Bodens kommun teckna avtal med den som vinner upphandlingen.

Framtidens nät

Digitaliseringen av samhället innebär att snabb och stabil uppkoppling blir allt viktigare både där vi bor, arbetar och rör oss. Telia satsar därför stort på att bygga ut fiber- och mobilnätet, medan de delar av det gamla kopparnätet som inte lever upp till dagens kapacitetsbehov stängs ner. Kunder anslutna till dessa gamla delar av kopparnätet behöver därför beställa nya, moderna och framtidssäkra lösningar via Telia eller annan operatör. Läs mer om Framtidens nät nedan, eller gå direkt till våra erbjudanden för privat- och företagskunder.

Du kan läsa mer om detta på Telias webbplats.

Kontaktuppgifter

Om du vill veta mer om bredbandsutbyggnad på landsbygden kan du kontakta:
Bert-Erik Vestermark
Mobil: 070-297 42 45
E-Post: bert-erik.vestermark@boden.se

Ladda ner dokument
Ansokan_bb_byar_2020_alt4
Senast uppdaterad: 2021-01-20