Bredband

.

Dina eventuella frågor om bredband genom fiber från 2021 ska ställas till Bodens stadsnät på telefonnummer 0921-201100 eller till e-post: info@bodensstadsnat.se. Bodens stadsnät ansvarar för bredbandsutbyggnader från 2021 då dom vann upphandlingen.

Fiberutbyggnadsprojekt fastställd för alla byar

Bodens stadsnät har bidrag för att bygga fiber i 15 byar i Bodens kommun. Kravet var att 77% av fast boende väljer att ansluta sina fastigheter. Den summan kom man upp till och nu startar fiberutbyggnaden i de berörda byarna.

Det handlar om utbyggnad av fiber i Valvträsk, Hundsjö, Flåsjön, Ubbyn, Häggan, Rasmyran, Kusträsk, Mockträsk, Lombäcken, del av Norra Gunnarsbyn samt del av Södra Bredåker.

I byarna Råbäcken, Bjässmoran, delar av Norra Bredåker och Sävastnäs har vi inte fått ihop tillräckligt många avtal från de boende dock kommer ändå en fiberutbyggnad ändå att ske där.

Kom ihåg att anmäla er

Nu har erbjudande om fiber gått ut till de fastboende i  byarna: Valvträsk, Norra Gunnarsbyn, Hundsjö, Flåsjön, Ubbyn, Häggan, Rasmyran, Råbäcken, Bjässmoran, Mockträsk, Lombäcken, Norra Bredåker (Etapp 2), Södra Bredåker (Etapp 2)och Sävastnäs.

För att utbyggnad ska bli av behövs det att 77% av de fastboende i respektive by tecknar upp sig på en fiberanslutning.

Sista dag för anmälan är 2021-02-28

Hela 7 av 10 byar uppnådde anslutningsgraden 77% och är klara för fiberutbyggnad.

https://www.bodensstadsnat.se/utbyggnadsprojekt/

Senaste nytt 2020-09-22

Bodens stadsnät nya bredbandsleverantör

Framtidens nät

Digitaliseringen av samhället innebär att snabb och stabil uppkoppling blir allt viktigare både där vi bor, arbetar och rör oss. Telia satsar därför stort på att bygga ut fiber- och mobilnätet, medan de delar av det gamla kopparnätet som inte lever upp till dagens kapacitetsbehov stängs ner. Kunder anslutna till dessa gamla delar av kopparnätet behöver därför beställa nya, moderna och framtidssäkra lösningar via Telia eller annan operatör. Läs mer om Framtidens nät nedan, eller gå direkt till våra erbjudanden för privat- och företagskunder.

Du kan läsa mer om detta på Telias webbplats.

Kontaktuppgifter

Om du har övriga frågor om bredbandsutbyggnaden på landsbygden kan du kontakta:
Bert-Erik Vestermark
Mobil: 070-297 42 45
E-Post: bert-erik.vestermark@boden.se

Senast uppdaterad: 2021-05-04