Fagernäs förskola

Fagernäs förskola ligger ca 2 km från centrala Boden och har nära till skog och bussförbindelser. Här finns en gemensam gård med ett stort grönområde med träd och buskar. Här finns lekställningar, sandlådor, gungor, cykelbanor och goda möjligheter till lek och utforskande. Vintertid finns en naturlig pulkbacke på gården och tillgång till eget skidspår. Genom att ta tillvara naturen i vår närhet kan vi erbjuda en av världens bästa lekplatser.

På förskolan arbetar övervägande förskollärare. Vi arbetar aktivt för att lägga grunden till ett livslångt lärande där verksamheten ska vara utmanande, lärorik, rolig och trygg. Vi arbetar för att tillvarata barnens tankar och nyfikenhet och utveckla deras lust att lära. Vi arbetar aktivt med barns språkutveckling och upptäcker matematik, naturvetenskap och teknik i vår vardag.

Vår förskola har fem portaler fördelade i två byggnader som ligger alldeles intill varandra. Avdelningarna Diamanten och Ametisten ligger i ett hus och avdelningarna Safiren, Kristallen och Rubinen i ett annat hus. Fagernäs förskola arbetar med åldershomogena grupper. Det finns alltså en ett, två, tre, fyra - och femårsgrupp. Pedagogerna följer barngruppen hela förskoletiden.

Vi har egna tillagningskök där våra kokerskor tillagar all mat till barnen. Det är viktigt att tidigt få prova nya smaker och maträtter, och att det serveras näringsriktig mat som smakar och doftar gott. 

På vår förskola strävar vi efter att alla barn och föräldrar ska känna sig trygga och att de ska trivas hos oss.

Ladda ner dokument
Plan mot diskriminering och kr...
Senast uppdaterad: 2021-09-14