Vill du stötta barn och unga från Boden?

Alla barn behöver känna sig uppskattade och trygga. Individ och Familjeomsorgen (IFO) behöver ständigt fler frivilliga som kan ge barn och unga stöd i sin vardag. Det kan vara allt från att träffas någon gång i veckan till större engagemang som "extra förälder". Hör gärna av dig till IFOs familjehemssekreterare på tel. 0921-62700, e-post familjehem@boden.se eller via vår e-tjänst så berättar vi mer.

Familjehem

Vi behöver fler familjer som har tid och möjlighet att låta ett barn eller ungdom flytta in hos dem på heltid. Hur länge ett barn bor hos er i familjen beror på barnets stödbehov. Många kan så småningom flytta tillbaka till sina föräldrar igen medan andra bor hela uppväxten i sin "extra familj". Barn och unga har olika behov och ju fler familjehem vi har att välja på desto bättre matchning kan vi göra. Familjerna kan bo i Boden eller i en annan kommun. De kan kan vara barnlösa, ha barn hemma eller utflugna barn. Ensamstående såväl som gifta/registrerade partners eller sambos är alla lika välkomna att höra av sig. Det viktiga är att ni lever under stabila förhållanden och kan ge ett annat barn kärlek, tid och vägledning. De familjer som engageras av IFO får utbildning, kvalificerad handledning och ekonomisk ersättning.

Intresserad av att veta mer om ta emot barn/unga för en längre tid? Hör av dig till oss via e-tjänst eller ring 0921-62700 eller skriv ett mejl till familjehem@boden.se, där det framgår, vem du är, dina intressen, dina arbetstider och hur vi kommer i kontakt med dig! 

Kontaktfamilj

Som kontaktfamilj tar man emot barn i sitt hem ungefär en helg i månaden. En del familjer ordnar med spännande aktiviteter men viktigast är att man tar sig tid för barnet så att hon eller han känner sig välkommen. Anlitade familjer får både handledning och ersättning. Som kontaktfamilj behöver man inte ha någon särskild yrkeskompetens, däremot ska man vara över 18 år och lämplig för uppgiften. 

Intresserad av att veta mer om ta emot barn/unga någon helg per månad? Hör av dig till oss!

Kontaktperson

Som kontaktperson sätter man "guldkant på tillvaron" för ett barn, ungdom eller vuxen person som befinner sig i en besvärlig situation och behöver aktivering, råd eller stöd. Även kontaktpersoner får handledning och ekonomisk ersättning. Som kontaktperson behöver man inte ha någon särskild yrkeskompetens, däremot ska man vara över 18 år och lämplig för uppgiften. 
Intresserad av att veta mer om ta emot barn/unga någon timmer per vecka? Hör av dig till oss! 


Du kan även engagera dig via Boende och Stödverksamheten som vänder sig till personer inom LSS personkrets med någon form av funktionsvariation. Skriv i så fall ett mejl till ingela.gustavsson@boden.se, där det framgår, vem du är, dina intressen, dina arbetstider och hur vi kommer i kontakt med dig.
 

Senast uppdaterad: 2020-04-22