Vill du stötta barn och unga från Boden?

Familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson? Här kommer en kort presentation av våra olika uppdragsformer. Är du intresserad av att veta mer om ta emot barn/unga för en kortare eller längre tid? Hör av dig till oss via e-tjänst eller ring 0921-62700 eller mejla oss på familjehem@boden.se så kontaktar vi dig.

 

Familjehem

Vi behöver fler familjer som har tid och möjlighet att låta ett barn eller ungdom flytta in hos dem på heltid. Hur länge ett barn bor hos er i familjen beror på barnets stödbehov. Många kan så småningom flytta tillbaka till sina föräldrar igen medan andra bor hela uppväxten i sin "extra familj". Barn och unga har olika behov och ju fler familjehem vi har att välja på desto bättre matchning kan vi göra. Familjerna kan bo i Boden eller i en annan kommun. De kan kan vara barnlösa, ha barn hemma eller utflugna barn. Ensamstående såväl som gifta/registrerade partners eller sambos är alla lika välkomna att höra av sig. Det viktiga är att ni lever under stabila förhållanden och kan ge ett annat barn kärlek, tid och vägledning. De familjer som engageras av Individ och familjeomsorgen (IFO) får utbildning, kvalificerad handledning och ekonomisk ersättning.

 

Kontaktfamilj

Som kontaktfamilj tar man emot barn i sitt hem ungefär en helg i månaden. En del familjer ordnar med spännande aktiviteter men viktigast är att man tar sig tid för barnet så att hon eller han känner sig välkommen. Anlitade familjer får både handledning och ersättning. Som kontaktfamilj behöver man inte ha någon särskild yrkeskompetens, däremot ska man vara över 18 år och lämplig för uppgiften. 

 

Kontaktperson

Som kontaktperson sätter man "guldkant på tillvaron" för ett barn, ungdom eller vuxen person som befinner sig i en besvärlig situation och behöver aktivering, råd eller stöd. Även kontaktpersoner får handledning och ekonomisk ersättning. Som kontaktperson behöver man inte ha någon särskild yrkeskompetens, däremot ska man vara över 18 år och lämplig för uppgiften. 
 

OBS!
Du kan även engagera dig via Boende och Stödverksamheten som vänder sig till personer inom LSS personkrets med någon form av funktionsvariation. Skriv i så fall ett mejl till ingela.gustavsson@boden.se, där det framgår, vem du är, dina intressen, dina arbetstider och dina kontaktuppgifter.
 

Senast uppdaterad: 2021-01-20