Information Corona

Coronapandemin har slagit hårt ekonomiskt mot företag och näringsidkare. Här hittar du information om de initiativ och åtgärder som Bodens kommun genomför för att mildra dessa negativa effekter.

 

Företagssupporten 

Under rådande situation med Corona/Covid-19 så förstår vi att våra företagare står inför stora utmaningar. Vi startar därför upp en Företagssupport som ska kunna stötta och hjälpa våra företag. För mer information om Företagssupporten, se vänsterspalten. 

Tillfälligt företagsstöd - Utvecklingsstöd för nya affärsmodeller och marknader i utmanande tider 

Nu kan små och medelstora företag i Boden som har drabbats extra hårt av Covid-19 och som vidtar omställningsåtgärder (nya affärsmodeller och nya marknader) för företagets långsiktiga överlevnad ansöka om ett utvecklingsstöd på 75% av omställningskostnaderna, maximalt 50.000 kr. Andra ansökningsperioden är öppen från 3/8-31/8. Klicka här för mer information om stödet och ansökan

Digital livesänd affärsutvecklingsprogram Tillväxtresan - utveckling i utmanande tider 

På grund av rådande Coronapandemi ställer vi om och gör en digital version av vårt populära affärsutvecklingsprogram Tillväxtresan. Programmet innehåller fyra inspirerande och utvecklande föreläsningar och är nu kostnadsfri. Klicka här för mer information om digitala Tillväxtresan, datum och ämnen på föreläsningarna

Digitala mötesplatser

I vår evenemangskalender hittar du aktuella näringslivsevenemang.

Har du förslag om hur vi tillsammans kan stötta och stärka vårt näringsliv? 

Kontakta Bodens kommun på naringsliv@boden.se

Samlad information om Bodens kommuns åtgärder till näringslivet
  • Företagssupporten: kostnadsfri rådgivning för företag som har eller riskerar att få ekonomiska problem i företaget. Företaget gör tillsammans med rådgivaren en analys av företaget och tar fram en handlingsplan. 
  • Utreder hur vi kan arbeta med finansieringslösningar tillsammans med externa finansiella aktörer. 
  • Uppdaterad version av vår populära affärsutvecklingsprogram: "Tillväxtresan - utveckling i utmanande tider" med syfte att inspirera, motivera, kompetensutveckla och hitta nya affärsmöjligheter och arbetssätt. Ordinarie Tillväxtresan har en avgift på 2.500 kr per företag men denna utbildning kommer vara kostnadsfri. Start 19 maj och alla företag som önskar kan ta del av programmet. 
  • Livesänd företagsfrukost i Boden för att fortsätta genomföra, inspirera och dela aktuell information till näringslivet. 
  • Startat upp ett nytt koncept som heter Boden Business Talk som kommer livesändas varje fredag några veckor framöver (förutom 8 maj då vi har företagsfrukost). Komplement till företagsfrukosten för att dela viktigt information. Premiär 17/4 med tema korttidsarbete och kortsiktig finansiering (Brygglån Almi).
  • Tagit bort taxorna för uteserveringarna samt att krögarna får öppna uteserveringarna tidigare. 
  • Delat ut påskklapp till de kommunanställda på 300 kr som används i hos det lokala näringslivet. 
  • "Hemester-kampanj" för att stötta besöksnäringsföretagen i kommunen. 
  • Filmer till sociala medier där handlare, krögare och övrigt näringsliv lyfts fram för att stötta lokal handel. 
  • Butiker i centrum (främst efter gågatan) ges möjlighet att ställa ut varor utanför butiksentrén för att exponera sina varor. 
Information från myndigheter 

Information från myndigheter om det nya coronaviruset och vad som är viktigt för dig som företagare att känna till hittar du på Verksamt.se.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2020-08-02