Därför sa vi ja till Boden

Victoria Strömbäck, vd Sortify 

"I Boden ställer människor upp för varandra och vädret är torrt och behagligt. Så Bodens klimat är bäst oavsett om vi pratar om natur eller företag."

Anne Graaf, vd Hydro66

"Vårt val att etablera oss i Boden grundar sig på en kombination av orsaker; befintlig el- och fiberinfrastruktur, tillgång till grön energi till en attraktiv kostnad, det kalla klimatet vilket möjliggör frikyla året om, och ett väl fungerande ekosystem som inte bara hjälpt oss i vår etablering utan ett ekosystem som även kommer hjälpa oss i vår expansion."

Peter Hjortberg, grundare Fällkniven 

"Som gammal företagare upplever jag ett mycket bra samarbete mellan oss och politikerna. De vet hur välstånd skapas och vem som producerar det. Det är unikt för Boden och det är ett viktigt incitament för oss att bli kvar och utveckla verksamheten i Bodens kommun."

Susanne Jonsson, vd Studio Nord 

"Att en fd golfhall i Sävast kan bli en filmstudio kom vi inte på själva, men det är ett bra exempel på den slags påhittighet och problemlösningsförmåga som präglar Boden. Filmpool Nord är mer än nöjd med det bemötande vi fått och det samarbetsklimat vi har". 

Petri Salmela, travtränare 

"Det är något speciellt med Boden. Den företags- och hästmiljö som finns här är den bästa möjliga, det går inte att hitta någon annanstans i landet."

Senast uppdaterad: 2018-05-21