Tre män poserar i industrimiljö.

Anrik verkstad i Boden räddas

Bodens Näringsfastigheter går in som fastighetsägare när konkursdrabbade Berglunds Rostfria får nytt liv under Nova Industri.

Nu är det klart. Nova Industri AB tar över Berglunds Rostfria AB i Boden. Bodens kommuns nybildade fastighetsbolag Bodens Näringsfastigheter går in som fastighetsägare.
– Det känns bra att vi från kommunens sida förvärvar denna fastighet för att rädda ett antal arbetstillfällen i Boden, säger Inge Andersson, ordförande i Bodens Utveckling AB, som varit en viktig pusselbit i att affären gått i hamn.
För Bodens Näringsfastigheter blir det här en av de första fastighetsaffärerna och ses som en viktig strategisk investering.  
– Genom den här fastighetsaffären blir det möjligt för en viktig verksamhet att leva kvar i Boden. Att Berglunds Rostfria gick i konkurs var sorgligt och olyckligt. Därför känns det bra att vi har möjlighet att vara en del av lösningen. Det är vi nöjda med,  säger Mats Berg, kommunchef, Bodens kommun.
Han tycker att Nova Industri känns som ett positivt bidrag till näringslivsutvecklingen i Boden.

Det nya bolaget Nya Berglunds väljer att satsa i Boden och tar över maskiner, lager och så många som möjligt ur personalen från Berglunds Rostfria AB.
– För oss är det här en offensiv satsning med tillväxt i Boden, säger Peter Nilsson Sandlund, delägare, Nova Industri.
Berglunds Rostfria har funnits i Boden sedan mitten av 1960-talet men begärdes i konkurs tidigare i år. Personalen ska nu erbjudas jobb på Nya Berglunds.
– Vi blir ett mycket starkt bolag med erfarna och drivna medarbetare som besitter unik spetskompetens. Det gör oss till den marknadsledande mekaniska verkstaden i Norrbotten, säger Peter Nilsson Sandlund.
Nova Industri vill bibehålla kompetens i länet och underlätta för lokala företag och industrier att bedriva konkurrenskraftig verksamhet på en internationell marknad. Det nya bolaget kommer att fortsätta producera reservdelar och produktionsutrustningar till industrin och företag i regionen.

För mer information, kontakta:
Mats Berg, kommunchef, Bodens kommun, mats.berg@boden.se, 0921-62 110
Inge Andersson, ordförande, Bodens Utveckling AB, inge.andersson@boden.se, 0921-62 111
Peter Nilsson Sandlund, controller och ägare, Nova Industri: peter.nilsson.sandlund@novaindustri.se, tel: +46 70 5499482

 

Senast uppdaterad: 2018-08-17