Tre män och en kvinna håller händer på ett trädäck. Det är snö ute.

De bygger ut Boden Business Park

Under måndagsförmiddagen skrevs kontraktet på. Det blir Skanska som bygger ut Boden Business Park. ”Det känns toppenbra, äntligen”, säger Anna-Karin Andersson som leder projektet.

Upphandlingen är nu färdig och ett partneringavtal har upprättats mellan Boden Business Park och Skanska. 
– Vi är taggade att komma igång, säger Johan Sundén, projektchef på Skanska.
Partnering innebär att Skanska kommer in tidigt i processen och det stora projektet utformas i samarbete mellan företagsparken och entreprenören. 
– Det ska bli roligt att jobba i den här samverkansmodellen, att sitta på samma sida av bordet, säger Örjan Johansson, projektchef på Skanska.
Nästa steg är att rigga hela projektet, sätta en organisation och en tidsplan och komma fram till vad det egentligen ska bli. 
– Vi ska sätta oss ner och skaffa en gemensam målbild och det är egentligen det som är unikt med det här projektet, säger Anna-Karin Andersson, Boden Business Park. 

Uppdraget är att bygga två nya kontorsbyggnader på två till tre våningar och 700 kvadratmeter per våningsplan. Mellan dem blir det en ljusgård på runt 500 kvadrat. Byggnaderna ska innefatta en restaurang, ett gym, kontorslokaler för utvecklingsbolag och utbildningslokaler. De nya husen byggs bakom huvudbyggnaden, intill det som kallas ”växthuset”.
– Med det här kan vi fortsätta utveckla vår talangfabrik med utbildningar och bolag som skapar nya saker, exempelvis inom digitalisering, kulturella och kreativa näringar, säger Erik Svensson, vd på kommunala bolaget Bodens Utveckling som äger Boden Business Park. 
Enligt honom får en utvecklingspark aldrig bli full – men fullt är just vad det håller på att bli här. 
– Vi måste hela tiden utvecklas. I dag är vi 100 personer som går till jobbet här. Den sista juni 2020 ska vi vara 500, säger Erik.
Bygget förväntas stå klart till sommaren 2019 och kommer att kosta omkring 100 miljoner kronor. 
– Exakt hur mycket det blir beror också på vad hyresgästerna behöver för fastighetsanpassningar. Vi har flera tänkbara hyresgäster på gång, säger Anna-Karin. 
 

Bildtext: Från vänster Erik Svensson, Bodens Utveckling, Örjan Johansson och Johans Sundén, Skanska och Anna-Karin Andersson, Boden Business Park. Den stora snöhögen i bakgrunden blir platsen för de nya lokalerna.

Josefin Wiklund, KOMM

Senast uppdaterad: 2018-05-31