Michaela Strömberg, Rikard Mattsson och Malin Winsa på Western Farm inför Boden Business Day.

En heldag för näringslivet

Torsdag den 27 september arrangeras Boden Business Day för andra året på Western Farm. “Meningen är att skapa en dag för näringslivet och näringslivsorganisationer”, säger arrangören.

Under en heldag i Chrystal Palace på Western Farm får personer verksamma inom näringsliv och näringslivsorganisationer chans att inspireras, motiveras och knyta nya kontakter. 
– Vi vill att Boden Business Day ska vara en dag att räkna med i hela Norrbotten, det är inte bara Luleå som är den självklara platsen för mötesarenor, säger Michaela Strömberg, näringslivsstrateg på Bodens kommun, som är en av arrangörerna. 
Förra årets arrangemang blev en succé och i år är ännu fler besökare anmälda, både från Boden och övriga länet. 
Fem av sju föreläsare kommer från Boden, något som var viktigt i planeringen av dagen. 
– Vi vill visa att det finns jätteduktiga bodensare för att skapa stolthet, säger Michaela.  

Tidigare arrangerades fyra branschindelade näringslivsdagar per år men efter önskemål från näringslivet om branschöverskridande mötesarenor arrangeras en stor dag för alla i stället. 
– Man gör ofta affärer med andra branscher så nu lägger vi all budget på en dag och försöker göra den så bra som möjligt, säger Michaela. 
Självklart finns också gott om tid för mingel och chans att knyta nya affärskontakter. Under dagen utlovas också en och annan överraskning för besökarna. 
– Vi hoppas på en lyckad dag och att alla besökare känner att de fått ny inspiration, motivation och att man lärt sig något nytt när de går härifrån. Alla ska ha träffat minst en person som är en viktig kontakt för sin verksamhet, säger Michaela Strömberg.  

Boden Business Day arrangeras av Michaela Strömberg, Bodens kommun, Rikard Mattsson, Företagarna Boden och Malin Winsa, Boden Business Park. 
Huvudföreläsarna är Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet, Thomas Ek, grundare av OBH Nordica och Jana Söderberg, som föreläser om motivation, ledarskap och självkänsla. Till det kommer också seminarier med författaren Jenny Rogneby, varuhuschefen Andreas Flygare, Spelskaparen Dennis Brännvall och Elvira Hellsten som driver en kommunikationsbyrå och sitter i styrelsen för Företagarna Stockholms stad.  

KOMM/Bodens kommun

 

Senast uppdaterad: 2023-10-16