Svartklädd, blond kvinna lutar sig mot en vägg inomhus.

Malin får människor att mötas

Där oväntade möten mellan människor sker, där kan stora saker hända. Det tar Malin Winsa på Boden Business Park fasta på. Möt människosamlaren som ständigt hittar på nya event.

I dag ser många Boden Business Park i Sävast som den självklara platsen för utveckling och framtidstro. Men så har det inte alltid varit. När Malin började här för drygt tre år sedan var det med uppdrag att hitta nya hyresgäster och få företagsparken att blomstra.  

Första steget var att förändra varumärket, från det nedgångna Skapa till det modernt internationella Boden Business Park och fylla det med nytt liv.  

– Jag vill göra det här så attraktivt att det drar till sig talanger och drivna människor som ser till att det börjar hända saker. Jag tycker att event är ett bra startskott på det, säger hon.  

Malin menar att man genom event både kan kolla av intresset för olika ämnen och komma i kontakt med nya människor från oväntade håll, såna man inte känner eller har i sitt nätverk.  

– Från början var alla föreläsningar väldigt publika och breda för att locka hit mycket folk och visa att stället lever igen. Nu är läget att vi kan ha mer nischade saker, det är inte jätteviktigt att det är jättemycket folk utan det ska vara rätt människor på rätt saker, berättar Malin.  

Utbyggnad ger nya möjligheter

Nu arrangerar hon allt fler event i det nybyggda “Växthuset” för att visa upp lokalerna och locka fler till de flexibla arbetsplatserna här. När nästa bygge kommer på plats nästa år finns möjlighet till ännu fler och större evenemang.

– Ljusgården är min dröm. Ända sedan vi började med företagsfrukostar har jag känt att vi behöver en bättre arena som är både proffsig och personlig.  

På gång i vinter är bland annat en serie frukostföreläsningar och innovationsevenemang kring spel, mat och blockchain.

– Visionen för mig är att det är aktivitet här hela tiden, även kvällar och helger – att det alltid händer något här, att folk tar egna initiativ, att studenter och företag arrangerar egna saker. Vi är möjliggörarna, säger Malin.

Naturlig mötesplats

De många evenemangen har gjort Boden Business Park till en naturlig mötesplats, framför allt inom näringslivet. Anne Graf, vd på Hydro66, säger till exempel att hon alltid springer just den hon behöver träffa när hon kommer hit.

Här huserar närmare 40 nystartade och etablerade företag tillsammans med kunskapstörstande studenter. Här finns också affärsutvecklare som jobbar hårt för att bygga upp framtidens branscher i Boden – datacenter, spelutveckling och miljöteknik.  

– Mixen är det bästa. Och allt ger ringar på vattnet, säger Malin.  

Hon vill få hit många olika människor, från olika länder, branscher och kulturer.

– Jag är en människosamlare. Privat också, att styra upp och samla människor. Jag vill också att de ska få ut något av det, ett mervärde som kontakter, kunskap eller inspiration. Värdskapet är också väldigt viktigt, alla ska känna sig välkomna.  

KOMM/Bodens kommun

Senast uppdaterad: 2018-11-06