Stor folksamling inomhus. Ballonger på golvet.

Björknäsgymnasiet utnämnd till motorbranschcollage

Efter flera års hårt arbete blev idag Björknäsgymnasiet motorbranschcollage. En stolt ledning tog emot certifieringen, tillsammans med elever, branschfolk och politiker. - Det är så roligt och jag är så stolt över min personal. Utan dom hade detta inte blivit av, säger Monica Silverplats Skytt, rektor vid Björknäsgymnasiet.

Björknäsgymnasiet är den tolfte skolan i Sverige, av totalt 200 skolor som har klarat av att bli certifierade som motorbranschcollage. I dag hölls en ceremoni i Björkssalen på skolan där ledning, elever och branschfolk fanns på plats. En mycket stolt rektor tog emot certifieringen i form av en inramad tavla.  
– Det är så roligt och det ligger ett hårt arbete bakom detta. Vi har jobbat i flera år för att kunna leva upp till dom krav som ställs för att bli college, säger Monica Silverplats Skytt.

Kvalitet

Motorbranschcollege är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för fordonstekniska gymnasieskolor. Dessa kriterier är: en säkrad kompetensförsörjning, ett nära samarbete med bransch och företag på orten, kvalitetssäkring och nöjda elever på de fordonstekniska programmen, kompetensutveckling för yrkeslärarna, tillgång till ändamålsenliga maskiner, utrustning, lokaler och ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande.Som ett första steg i att bli motorbranschcollage kommer lärarna efter påskhelgen att få kompetensutveckling av branschen.

Status

För eleverna betyder detta en statushöjning, bättre teknik och utrustning kommer att vara tillgängligt.
- Dom kan sträcka på sig för dom går på college, bättre kompetens, bättre teknik, allt blir bättre, säger rektor Monica Silverplats Skytt.
Det här är så stort så det är ingen som förstår hur stort det är för Björknäsgymnasiet, tillägger hon.

 

Senast uppdaterad: 2023-12-22