Ung svartklädd man som slår ut med armarna i stor svart sal, Studio Nord.

Boden Brawl – ett esport-event för hela familjen

Är Fortnite ett stort intresse i din familj? Då är esport-arrangemanget Boden Brawl något för dig. "Det här är årets coolaste event", säger Emil Sandberg, arrangör.

Den 6–8 december förvandlas Studio Nord i Sävast till esport-arena när Boden Brawl arrangeras som en del i firandet av Boden 100 år.
Emil Sandberg, affärsutvecklare på Boden Business Park och en av arrangörerna, hoppas att fler föräldrar ska få en bättre förståelse för esport. Att de får se vad många unga håller på med och varför det finns ett så stort intresse.
– Det är nytänkande av Bodens kommun att våga satsa på det och framför allt förstå vad unga vill ha. Det är jättestort, säger han.

Det blir två olika turneringar i det populära spelet Fortnite under helgen. Den ena kommer att pågå hela lördagen och den andra börjar sent på lördag kväll och avslutas på söndag eftermiddag. Tillsammans med Sparbanken Nord har en prispott på totalt 60 000 kronor skapats.
– Epic Games, som gjort Fortnite, är kreativa i sin branding vilket gör att vi kan få ett snyggt event med bara ett spel. Man kan göra många visuella saker runt omkring som gör att hela arenan andas Fortnite, säger Emil Sandberg.

Varför ska man komma hit?
– Det här är årets coolaste event. Det är inte bara esport, det är verkligen något för hela familjen. Man kan komma hit och titta och man kan se filmer som har gjorts i Filmpool Nords studio.
– Är man intresserad av spelutbildningen och vad som sker här på Boden Business Park är det ett ypperligt tillfälle att lära sig mer och träffa oss.

De 160 platserna fylldes på mindre än en månad, men en väntelista finns för spelsugna.
– Kom och träffa folk även om du inte har fått en plats i själva turnering. Det kommer att vara något som är väldigt speciellt och unikt. Det är gratis för alla som inte är med och tävlar, säger Emil Sandberg.


Boden Brawl 2 nyhetsbild
Kontakt:
Emil Sandberg, affärsutvecklare Boden Business Park, 070-2804092, emil@bodenbusinesspark.se 

Text: Linda Hammarström, Boden Business Park / Foto: KOMM/Bodens kommun

Senast uppdaterad: 2023-10-13