Fem personer utomhus i vintermiljö. Flaggstång till vänster.

Boden Gamecamp är invigt

Bodens första campusområde är nu invigt – Boden Gamecamp i Sävast.

I augusti började en ny årskull vid utbildningen Indiespelutvecklare på Boden Business Park i Sävast. Men de hade ingenstans att bo. Snabbt fick Mattias Bergqvist och hans kollegor på Boden Business Park ordna fram studentboenden. Det blev snabbt i studentboendet ett par kilometer bort. Lösningen blev att placera ut ett antal modullägenheter strax bakom byggnaden som kallas Växthuset.

Under tisdagen invigdes bostäderna som numer går under namnet Boden Gamecamp. Kommunalrådet Claes Nordmark (S) höll ett tal och hissade en flagga med campuslogotypen, i gnistrande solsken och klar, kall luft.

– Bodensarna har all anledning att vara stolta över utvecklingen här på Boden Business Park och alla som är involverade i att driva det här framåt. Det är många som gör ett väldigt hårt och lyckat arbete och det märks i hela världen. Folk känner till Boden Business Park, säger han.

Eleverna själva trivs väldigt bra här, de 18 kvadratmeterna rymmer det mesta de behöver. Närheten till skolan är det viktig, tycker de. Här har studenterna 25 meter från sängen till skolbänken och full tillgång till utbildningens lokaler, dygnet runt.

I dag går runt 50 studenter på utbildningen, men inom ett par år väntas närmare 200 studenter finnas på plats, så Boden Gamecamp kommer troligen att utökas med ytterligare en våning modullägenheter.

– Vi kör på i sann bodenanda. Boden är också en arméstad och sådana här camps sätter vi upp även i länder som Afghanistan när skickar ut missioner där. Så varför inte göra det här också? Här är vi på tå, vi vill framåt så snabbt vi bara kan, säger Claes Nordmark.

På bilden: Claes Nordmark, kommunalråd Bodens kommun, Lars Lundqvist, Changemaker Educations, Madelene Hansson, Sunderby Folkhögskola, Mattias Bergqvist och Erik Svensson, Boden Business Agency.

Senast uppdaterad: 2023-12-21