Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 45 2019.

Fika fräscht på Bodens stadshus i Café 2:an

Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 45 2019.

Det har skett en rad olika förbättringar i Bodens stadshus för dig som invånare. En av dem är att Café 2:an, på entréplan, har fräschats upp avsevärt. Du som var in på det innan ombyggnationen kanske inte känner igen dig alls. Men det ger bara fler anledningar att besöka det. Och du som inte besökt det, passa på.

De nya ytorna i caféet gör att det passar fler nu än tidigare. Oavsett om du har en kort lunch eller tid för längre samkväm finns det utrymme för dig här. Det finns både sköna fåtöljer och vanliga stolar att sitta på.

Förutom gott och fräscht fika kan du också njuta av konst skapat av olika verksamheter i Boden. Du kan också ta del av historiska skrifter om Boden av olika slag. Du kan njuta av historiska och njuta bilder från Boden.

Ett nytt och intressant koncept är att medarbetare i Bodens kommun får möjlighet att designa en alldeles egen smörgås. De är av lite olika slag beroende på vad den aktuella medarbetaren vill ha på sin smörgås. Ofta handlar det om vad man tycker om själv. Så även om smaken är som baken är de värda att testa.

Som vanligt kan du köpa fikabröd av olika slag. Och vissa sorter är bakade på Bodens kommuns eget bageri på gamla Gammelängsskolan. Det blir inte mer lokalt än det va? Förtom att handla lokalt bidrar du till att de som bakar brödet får ett rejält uppsving och känner att det faktiskt är folk som tycker om det, fler människor i alla fall. Vi inbitna finns ju kvar. Glöm inte heller att du kan njuta av din lunch här. Du kan då äta bland annat sallader och smörgåsar av olika slag.

Så, summa summarum. Det är absolut värt att kika förbi, fika eller ät i den nya och fräscha miljön. En miljö som numer andas gemenskap men bra ytor för längre häng och snabbare fikapauser.

Så, kom och häng! Välkommen in!

 

Fredrik Åström

KOMM

Senast uppdaterad: 2019-11-05