Person som sitter vid sin bärbara dator i en orange soffa på Boden Business park i det nya Nybygget.

Från Chicago till Boden

Jocelyn Godoy räds inte vintern och hon älskar naturen. ’Jag har nog aldrig sett så många träd förut, skrattar hon.’ Hon är en av höstens nya webbutvecklarstudenter i Sävast.

Vägen från USA till Boden gick genom Karlskrona och kärleken. Jocelyn hade flyttat dit med sin svenske man när hennes blick fastnade på en annons om utbildningen i Sävast. En utbildning som dessutom skulle hållas på engelska.

– Jag tyckte det lät som en helt perfekt chans! Min man jobbar också inom IT och fick jobb i Luleå. Och jag kan både jobba och studera här i Sävast, säger Jocelyn, som vid sidan av studierna håller språkkurser på distans i engelska med egna elever runt om i världen.

Hon ser e-handeln som en snabbt växande marknad för den som har rätt utbildning och hoppas kunna få kontakter här i Boden.

– Hittills är jag så imponerad av att alla är så tillmötesgående och trevliga. Det är verkligen genuin gästvänlighet här. 

Utbildningen beskriver hon också i mycket positiva ordalag.

– Det var action direkt. Det vi pratar om ena dagen gör vi nästa. Vi lär oss genom att få testa själva. Min plan är att hitta ett företag här som vill ha mina kunskaper där jag kan göra min praktik och förhoppningsvis kunna få jobb här i framtiden. Men just nu är jag mest intresserad av att få veta mer om vad som händer här i Boden, vad finns det att göra och vad händer i centrum, ler hon.

Senast uppdaterad: 2023-12-22