En elev vid spelutvecklingsutbildningen sitter framför en dator.

Headhuntad under utbildningen

Khoubeib Klai är dataingenjören från Tunisien som under sin praktik på spelutbildningen i Sävast blev erbjuden jobb på ett stort inter- nationellt spelföretag.

Khoubeib Klai är en av de ”rå-talanger” som spel-industrin kan hitta i Sävast. En oslipad, eller i hans fall ganska rejält slipad, diamant, att handplocka redan under utbildningen för spelföretag som är vakna och söker förmågor ute i världen. 

Även om han själv är högst ödmjuk medger han att han nog hade ganska stort kunnande och hög spelnivå redan när han kom hit, och hade jobbat med spel-utveckling även i Tunisien. Han hade tidigt sett att Sverige har många duktiga namn och när han kom hit ville han lära känna den svenska kulturen och spelindustrin här. 

Under första läsåret i Sävast fick han kontakt med ett av de bolag från USA som etablerat sig här och ut-vecklade ett spel tillsammans med dem. Efter det blev han erbjuden jobb under förutsättning att han slutför sin utbildning i Sävast.

– Jag tycker att det är riktigt bra miljö här och bra människor. Spelindustrin bara växer och jag är extra glad att den växer här i Boden. Det genererar jobb, pengar och möjligheter för många.

Senast uppdaterad: 2019-12-05