Lena Fällman, Heléne Buhr och Kristina Lindqvist vid utdelningen av utmärkelsen Årets handledare 2019 i Boden.

Hon är Årets handledare

Undersköterskan Heléne Buhr på Åcenter tilldelas utmärkelsen Årets Handledare 2019 i Boden. Bakom utmärkelsen står Boden Vård- och omsorgscollege.

Under måndagseftermiddagen tilldelades undersköterskan Heléne Buhr utmärkelsen Årets handledare 2019 i Boden. Priset delades ut av Lena Fällman och Kristina Lindqvist på Boden Vård- och omsorgscollege. Som handledare vägleder Helene undersköterskeelever från gymnasiet och vuxenutbildningen. 

– Det är väldigt hedrande, det känns varmt i hjärtat. Jag försöker stärka eleverna så att de blir trygga i sin yrkesroll, säger hon.

Under våren har elever, lärare, kollegor och chefer kunnat nominera kandidater och sedan har den lokala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege i Boden utsett en vinnare. I höst tävlar Heléne om chansen att bli Årets handledare på regional och nationell nivå.

Så här lyder motiveringen: Heléne är en mycket kunnig och engagerad medarbetare som har ett stort brukarfokus. Heléne gör alltid det lilla extra på arbetsplatsen. Som handledare engagerar Helene alltid sina elever i sitt arbete. Hon värnar om att eleverna alltid ska vara med i det hon gör och coachar eleverna att göra uppgifter självständigt. Heléne låter alltid sina elever få ta del av det dagliga arbetet, är noga med planeringen så att eleverna ska kunna utvecklas, växa och få en yrkesstolthet.

– Heléne är en otroligt fin människa som ser allas lika värde men som ändå ser det som gör dem olika, säger en elev.

Heléne jobbar på Åcenter sedan 2001 och har arbetat i Bodens kommun i 30 år.

Senast uppdaterad: 2019-06-03