Två kvinnor, varav den ena håller i en blombukett.

Klarade kursen med Jobbcenters metod

För Deborah Thunman och Isabell Wäppling har studier alltid varit förknippade med misslyckande. Med hjälp av Jobbcenter har de nu klarat en kurs på 100 gymnasiepoäng som kan hjälpa dem i arbetslivet.

Deborah Thunman och Isabell Wäppling är först ut att delta i arbetsplatsnära lärande, APL, genom Jobbcenter. De har under våren läst kursen Service och bemötande på 100 poäng, samtidigt som de haft så kallad beroendeanställning på Återvinningen i Boden. Studietillfällena har genomförts under en timme varje vecka på arbetsplatsen.

– Tack vare möjligheten att vi fick studera här och att läraren kom hit så gick det kanonbra, och resulterade faktiskt i de bästa betyg jag fått så jag är jättestolt, säger Isabell Wäppling.

Tanken är att det arbetsplatsnära lärandet ska ge individen rätt förutsättningar för att klara kursen, och att de som går kursen kan ta med sig kunskapen i det fortsatta arbetslivet.

– Det som varit bra för mig som jobbar som lärare är att vi fått jobba i den takten som eleven har behov för. Och det är en fantastisk sak som man inte har annars, säger Beate Broström, utbildningskoordinator vid Jobbcenter, som hållit i kursen.

 

Senast uppdaterad: 2019-05-24