Uppklätt par står med pris och blombukett framför en fondvägg för Näringlivsgalan.

Näringslivsgalan

480 personer satt till bords på Western Farm för att fira näringslivet i Boden, vissa lite mer nervösa än andra. Det blev en fantastisk kväll på Bodens Näringslivsgala! Under kvällen delades det ut 8 olika priser.

ÅRETS BODENSARE

Emma & Sebastian Gröndal, Gröndals matupplevelser

Sebastian och Emma tar alla tillfällen de får till att lyfta Bodens goda egenskaper, oavsett om de är hemmakockar i grannkommunen eller tar tittarna med storm i TV-sammanhang. På ett genuint och ödmjukt sätt visar de sin kärlek till Boden och alla tillgångar som finns i närområdet. Emma och Sebastian är förebilder för hur man kan jobba och lyckas inom sin bransch genom att tro på det man gör och ta sig an utmaningar med en positiv inställning.

 

ÅRETS FÖRETAGARE  i  Boden

Treehotel, Britta Jonsson-Lindvall & Kent Lindvall

Tillsammans har Kent och Britta gjort Sverige, Norrbotten, Boden och Harads kända över hela världen. 2018 utvecklades företaget med fler anställa och nya kändisar på besök. Treehotel är en motor i byn Harads utveckling och flera lokala underentreprenörer växer i och med det lönsamma företaget.

 

ÅRETS TILLVÄXTFÖRETAG

Eriks Mark & Maskin, Erik Eriksson

Fantastiska medarbetare och ett brinnande intresse för maskiner och utmaningar i kombination med kompetens inom järnväg samt mark och anläggning har skapat en en stark tillväxt och goda resultat år efter år. Eriks Mark och Maskin AB har även varit nominerade i kategorin tidigare år.

 

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Mandana Bagheri, Mandanas Café

Mandana personifierar en modig företagare som följer sin dröm och vågar utmana sig själv. Med palt på onsdagar, lovecakes och allt som serveras i caféet gjort från grunden har hennes gäster blivit både bortskämda och glada.

 

ÅRETS HANDLARE

Hamude Mustafa, Dollarstore

Med sitt stora sociala engagemang är Hamude en förebild som erbjuder praktikplatser åt individer som idag står utanför arbetsmarknaden. Han började själv som praktikant och har, som butikschef, skapat ekonomisk framgång och nytänkande koncept samt gjort butiken till ett självklart besöksmål för Bodens invånare och besökare.

 

ÅRETS LANDSBYGDSFÖRETAGARE

Ida-Linn och Jonas Näzelius, MultCon

Med utgångspunkt i Harads levererar Multcon service och entreprenad inom elektrisk installation, larm, fiber, entreprenad, snickeri och teknisk konstruktion. För att möta kundernas behov i såväl landsbygd som tätort jobbar Ida-Linn & Jonas tillsammans med sina tolv medarbetare på ett innovativt sätt och med en rejäl portion nytänkande.

 

ÅRETS UNGA FÖRETAGARE

Andreas Engström & Mikael Grenemark & David Larsson, AMD El

På några få år har bolaget vuxit från noll till att omsätta över tjugo miljoner kronor. Med bred kunskap inom elbranschen och ett unikt sätt att jobba med kundvård har framgångarna och tillväxten kommit på löpande band. Såväl stora jobb i Bodens nya kraftvärmepanna som små jobb hemma hos dig och mig är ett bevis för företagets potential.

 

ÅRETS TURISTFÖRETAG

Mikael Suorra, Hide & see

Med hjärtat nära naturen och stor kunskap om flora och fauna har Mikael Suorra nominerats till Stora Turismpriset i Sverige. Tillgänglighetsanpassade produkter som björn-, älg-, örnskådning med mera, det vackra gömslet i skogen, samt en unik storytelling runt den Norrbottniska naturen, inspirerar gäster från hela världen.

 

Senast uppdaterad: 2023-12-22