Fotbollsmålvakt i bakgrunden. Fotboll i förgrunden.

Nu erbjuds fotboll på Björknäsgymnasiet

Ett samarbete mellan Björknäsgymnasiet och Bodens BK:s fotbollsakademi gör att fotboll kommer att erbjudas som individuellt val från hösten 2019. - Det känns jättekul att vi nu kan bredda utbudet även med fotboll, säger B-O Ström, gymnasiechef.

Eleverna vid Björknäsgymnasiet har från hösten möjlighet att kunna välja fotboll på schemat genom individuella val. Samarbetet innebär att eleverna vid två tillfällen varje vecka kommer att få träna med och undervisas av BBK:s instruktörer.

 – Vi ser bara möjligheter i det här. Ju fler ungdomar som får utvecklas och växa i sin hemmiljö, även inom fotbollen, desto bättre är det för en stad som Boden. Engagemanget och kunskapen inom fotbollen finns så tydligt inom BBK när man ser på de framgångar som förra säsongen innebar, säger B-O Ström, gymnasiechef.

Alla elever har 200 poäng i individuellt val som kan användas till fotbollen. Förutom praktisk fotbollsträning handlar det om undervisning i det som hör fotbollen till, som sjukvård och psykologi. Det ger eleverna möjlighet till fotboll på skoltid, samtidigt som BBK får möjlighet att utveckla talanger i större grad.

– Det som känns oerhört tryggt för oss från fotbollens sida är att vi går in i ett samarbete med en gymnasieskola som har kunskap och erfarenhet av att samarbeta med olika idrotter. säger Micael Selini, akademichef BBK.

Gymnasieskolan har sedan tidigare samarbeten med olika aktörer inom idrotterna ishockey, handboll och skidskytte.

Senast uppdaterad: 2019-03-07