Logotyp #närhetsliv 2019 - en hyllning till våra eldsjälar.

Och vinnarna är ....

I Boden har vi ett fantastiskt föreningsliv och nära till våra eldsjälar, förebilder och vinnarskallar. Det är det vi kallar närhetsliv. Under #Närhetsliv 2019 – en hyllning till våra eldsjälar prisar vi Bodens ideella krafter som frikostigt ger av sin tid och sitt engagemang för att Boden ska vara en bra plats att leva på.

Nu har alla 10 priser delats ut, och vinnarna är …

Klanen Nordqvist, Eldsjäl 2019

Klanen Nordqvist ÄR Skogså IF. Pappa Arnold, som är årsbarn med föreningen, sköter bland annat skidspåren och fotbollsplanen. Mamma Lisbeth är funktionär, storbakare och håller koll på försäljningen. Sonen Ivan är tränare för herrlaget som i år tog sig till division 3-kval. 

Förening Bodens Skoterförening, Förening 2019

Med outtröttligt driv och entusiasm bidrar de till att fler Bodensare får njuta av naturen och ta del av Bodens fantastiska närhetsliv. I ur och skur sladdar de leder och sköter om grillplatser och kåtor. I samarbete med övriga skoterföreningar berikar de Bodensarnas friluftsliv. 

Marianne Selberg, Guldhjärta 2019

Marianne tar emot unga asylsökande med öppen famn och hjälper till med precis allt – från att fixa sängplats till advokathjälp. Hon är en klippa när livet är kaotiskt och kämpar för andra dygnet runt.  Tillsammans med andra ideella krafter ser hon till att människor som tvingats på flykt ska få en god start i Boden.

Let's go Swedish, Hållbarhet 2019

Linda Olofsson, Lina Hällström och Jessica Bergman driver språkutbildning på fritiden. Genom åren har hundratals asylsökande lärt sig svenska tack vare dem. De ordnar aktiviteter och samverkar med föreningar och företag och bidrar till att nysvenskar kommer in i samhället. Skolan är också en viktig social samlingspunkt. 

Karina Nilsson, Kulturtant 2019

Karina har varit engagerad i många musikföreningar i Boden och är sen flera år tillbaka kassör i BodenArr – kanske en av de viktigaste posterna i en ideell styrelse, men den som syns mest sällan. I jobbet på ABF har hon hjälpt många band fixa replokaler och studiecirklar och på fritiden ser hon till att de här banden har en scen att uppträda på.

Jessica Bäckman, Vinnarskalle 2019

Att köra mot de bästa förarna i världen är ingen match för den här vinnarskallen. Jessica började med gokart och kör nu racing i TRC Europe. Redan under sin andra säsong har Jessica tagit tre pallplatser i tre olika mästerskap. Nyligen kom hon sexa i motorsportens OS, FIA Motorsport Games i Italien.

Karin Sandling, Årets ledare, kvinna

Karin är enormt engagerad i föreningslivet i Harads. Hon ordnar med allt från att tvätta A-lagets matchkläder till att hålla ordning på ekonomin. Hon leder gympagrupper, anordnar cykellopp och är drivande i byns integrationsprojekt. 

Peter Gitselov, Årets ledare, man

Fotboll ska vara möjlig för alla är devisen för denna förening som erbjuder gratis träningstillfällen och hjälper till med att ordna utrustning. Som ordförande och tränare är Peter drivande och skapar god laganda. 

Lina Denevald, Kulturstipendiet, kvinna

Som grundare, ordförande och danslärare på Art Dance Studio har Lina tillfört en härlig samhörighet hos barn och ungdomar med olika etniciteter genom dans. Att sprida dansglädje genom gemenskap och trygghet – det är hennes vision. 

Thomas Lindell, Kulturstipendiet, man

Vad vore en sommar utan Boden Alive? Thomas är en av krafterna som gör den här stadsfesten möjlig. Som projektledare har han, tillsammans med 7 idrottsföreningar, under många år sett till att Boden Alive blir av. 

Stort grattis alla vinnare och alla nominerade! Och tusen tack för det fantastiska jobb ni gör för kulturen, idrotten och närhetslivet i Boden!

Senast uppdaterad: 2023-10-16