Malin Winsa och Nils Lindh hoppas på ett roligt evenemang när de arrangerar Arctic Chain Hackathon på Boden Business Park.

Programmeringsmaraton med 70.000 i prispott

Den 7-9 maj arrangeras programmeringstävlingen Arctic Chain Hackathon på Boden Business Park. “Det kommer bli lärande och framför allt roliga dagar”, säger arrangören.

Bildtext: Den 7-9 maj 2019 arrangeras Arctic Chain Hachathon på Boden Business Park, ett programmeringsmaraton med blockchaintema och 70.000 kronor i prispotten. Arrangörerna Malin Winsa och Nils Lindh hoppas på ett roligt evenemang med skön stämning och flödande fantasi. Foto: KOMM/Bodens kommun 

Lös en given programmeringsuppgift inom blockchain på 48 timmar och tävla om förstapriset på 50.000 kronor. Det är de grundläggande villkoren för Arctic Chain Hackathon. Man kan antingen tävla i lag eller ensam och både studenter och erfarna programmerare är välkomna att anmäla sig. Den näst bästa lösningen vinner 20.000 kronor. 

– Det här är en chans för talanger att visa upp sina färdigheter men också för oss att få fram nya affärsidéer, säger Malin Winsa, Boden Business Park. 

Arrangörerna hoppas att det här framför allt ska bli ett roligt evenemang där man får umgås med likasinnade, låta fantasin flöda och tillsammans skapa en fokuserad och kreativ miljö. Här ska man både kunna lära av varandra och hitta ny inspiration. 

– Vårt långsiktiga mål är skapa en utvecklingshubb för blockkedjelösningar här och då känns ett hackaton helt rätt. Det är en del i utvecklingen av ett ekosystem kring vår datacentersatsning, säger Nils Lindh, Boden Business Park. 

Under dagarna anordnas middagar och luncher där det finns tillfälle att träffa nyttiga kontakter i branschen.  

– Vi vill visa att det finns möjligheter i Boden, att man inte måste flytta söderut för att få ett roligt programmeringsjobb. Det händer jättemycket här, säger Malin. 

Temat för tävlingen är Demokrati 4.0 och för uppdraget står iGrant.io. De har tagit fram en lösning som gör det möjligt för olika organisationer att utbyta persondata mellan sig – på ett sätt där individen själv har makt över sina egna uppgifter. Caset som deltagarna ska förhålla sig till är hur man kan förenkla hanteringen av samtycken och utbyte av persondata mellan individen och offentlig sektor. 

– För oss känns det som ett naturligt steg att titta på hur blockchain kan interagera med GDPR. Därför är Arctic Chain Hackathon ett utmärkt sätt för oss att testa nya lösningar baserat på vår plattform, säger Lotta Lundin, grundare och vd på iGrant.io. 

Så går det till

På tisdag morgon (7 maj) presenterar iGrant.io uppdraget och de tävlande får 48 timmar på sig att lösa det på bästa sätt. Det mesta av arbetet sker på egen hand men det finns experter på plats för att ge råd och vägledning. 

På torsdag morgon (9 maj) pitchar lagen sina lösningar inför en jury som sedan utser första- och andrapristagarna. Dessa presenteras på invigningen av konferensen Blockchain North klockan 11.00 den 9 maj i Studio Nord. 

Parallellt med programmeringstävlingen går en tävling om bästa affärsidé inom blockchain. Här får de tävlande pitcha sin affärsidé för en jury bestående av experter och riskkapitalister som kan ta idén vidare. Vinnaren presenteras under middagen på onsdagen, 8 maj.

För studenter är deltagandet gratis. För övriga kostar det 1250 kronor inklusive boende, mat och fika. Läs mer och/eller anmäl dig här: arcticchainhackathon.com/sv 

 

Kontakt: 

Nils Lindh, affärsutvecklare elintensiva näringar, Boden Business Park/Boden Business Agency 

070-740 13 36 / nils.lindh@bodenbusinessagency.com  

Malin Winsa, affärsutvecklare, Boden Business Park 

070-601 20 24 / malin@bodenbusinesspark.se 

Senast uppdaterad: 2023-12-22