Tre personer bredvid varandra: Susann Jonsson, Malin Winsa och Claes Nordmark.

Tillsammans för kreativiteten i norr

Ett gott samarbete mellan Bodens kommun, Luleå kommun och Piteå kommun, tillsammans med flera andra aktörer, ligger bakom Norrbotten Media Week.

Norrbotten Media Week, NMW, den 11-16 februari är till för att lyfta fram den norrbottniska kreativiteten. Det är också en chans att skryta lite om allt som görs i Sveriges största län.
– Att uppmärksamma och att tänka så brett som möjligt kring kreativa näringar gör att vi lyfter tillsammans som kommun, region och som län. Utan kreativitet så kommer vi inte framåt oavsett vilken bransch det handlar om, säger Claes Nordmark (S), kommunalråd i Boden, som är med och inviger veckan.

Under Norrbotten Media Week kommer man kunna lyssna på bland andra Negin Azimi, Felix Herngren och Ishtar Touailat. Av särskilt intresse för Boden kan nämnas en föreläsning om morgondagens arbetsmarknad med Emelie Fågelstedt, digital strateg som jobbar tillsammans med Changemaker Educations som driver de digitala utbildningarna på Boden Business Park.
Nils Lind, Boden Business Parks affärsutvecklare för energiintensiva näringar, kommer också att lära oss om vad blockkedjor egentligen är för någonting, följt av en diskussion med Susann Josson, vd för Boden Event.
– Om man har möjlighet att bara skicka dit en person från ett företag så får man en väldigt stor provkarta på vad som kan vara inspirerande för nästa personaldag eller kompetensutvecklingsdag inom företaget. Man kan välja de seminarier man är intresserad av – ta två timmar en tisdag eller torsdag eftermiddag och du får ut otroligt mycket istället för att behöva fiska upp det någon annanstans, säger Susann Jonsson.

Under veckan kommer även två event att äga rum på Boden Business Park. På onsdag är det dags för månadens Utblick där styrelseledamoten och investeraren Stefan Lindeberg pratar om riskfinansiering för digitala startups, och på fredag kommer Placebranders grundare Helena Nordström och pratar om konsten att marknadsföra en plats. Totalt har veckan långt över 50 programpunkter med inbjudna gäster från Norrbotten och hela Sverige.
– Jag tycker att NMW är väldigt viktigt för synen på Norrbotten – det är mycket, mycket mer än bara basindustri. Att förändra den bilden tar ju länge och det här är en viktig del av det, säger Malin Winsa, affärsutvecklare vid Boden Business Park.

Hela programmet för veckan finns på Norrbotten Media Weeks hemsida: nmw.nu

Senast uppdaterad: 2023-10-31