Sju unga personer i rum med datorer. De ser in i kameran.

Ytterligare ett spelbolag etableras i Boden

Stockholmsbaserade Glorious Games blir det tredje spelbolaget att etablera en satellitstudio på Boden Business Park. Det innebär att alla studenter i första årskullen kommer att stanna i regionen under vårens praktikperiod.

Vi har tidigare berättat om spelbolagen Wanderword och House of How som valt att etablera praktikstudior i Boden. Nu är det klart att en tredje spelstudio, Glorious Games, startar upp här.  

– Jag är väldigt glad att vi på kort tid fått tre nya spelstudios på plats. Alla tre utvecklar spel mot olika marknader och plattformar och kompletterar därför varandra mycket bra, säger Mattias Bergqvist på Boden Business Park. 

Under måndagen var Vineeth Yogidas Sethu, exekutiv producent på Glorious Games, på besök i Sävast för att introducera de sex studenter som ska göra praktik på bolaget. Under praktiken kommer studenterna att hjälpa företaget bredda sin spelportfölj och skapa två enkla mobilspel, så kallade hyper casual games, som förhoppningsvis kommer att fånga kvinnliga spelares intresse.  

– Praktikprogrammet innebär både föreläsningar och praktiska uppgifter som kommer att lära studenterna alla aspekter av mobilspelsutveckling. I slutändan är vår ambition att anställa studenterna och skapa en spelstudio i Boden, säger Vineeth. 

När han själv började i branschen i Indien 1999 fick han gå den hårda vägen och lära sig av sina misstag.  

– På Glorious Games tror vi verkligen att det måste finnas en praktisk samverkan mellan spelföretag och skolor för att nära talang och förbereda studenterna för ett jobb, säger Vineeth.  

För ett halvår sedan hade det enligt Mattias varit realistiskt att kunna erbjuda en handfull av studenterna praktik på plats i Boden. Denna etablering innebär att samtliga 24 studenter i första årskullen kommer att stanna kvar i regionen under sin praktikperiod som sträcker sig till sista maj.  

– Det är fantastiskt. Glorious Games hade enorma framgångar under det tidiga 2000-talet och förhoppningsvis kan nu våra studenter från Boden vara med i skapandet av deras nästa stora succé, säger han. 

Det var via bolagets styrelseordförande, spelveteranen Thomas Lindgren, som Vineeth kom i kontakt med Mattias Bergqvist och Erik Svensson på Boden Business Park. 

– Vi är riktigt imponerade av initiativet för spelutveckling som startat i Boden, både utbildningen och drivkraften att bygga en ny industri här. Vi ser att vi kan hjälpa till och underlätta för den här satsningen och samtidigt få tag på bra människor som vill bli en del av industrin. Konkurrensen om resurser i storstäderna är riktigt hård så vi bryter också ny mark i en mindre konkurrensutsatt region, säger Vineeth.  

– Det är fantastiskt, för jag ser samma entusiasm varje gång jag kommer hit och träffar Mattias, Erik och studenterna. Jag känner att jag måste matcha deras iver för att hålla dem motiverade, och det ser man inte överallt. Det är unikt för den här platsen och det är väldigt viktigt, fortsätter han. 

Glorious Games vision är att skapa tidlösa underhållningsupplevelser för kvinnor i alla åldrar, en målgrupp som ofta glöms bort av industrin. Bolagets flaggskepp Stardoll huserar världens största modecommunity. 

Senast uppdaterad: 2019-01-14