Bild med diagonalt hopklippta motiv: fotbollsspelare, konst, skidåkare, barn som håller om varandra, musikinstrument.

Dags att nominera till Årets Ledare och Kulturstipendiet 2020!

Från och med den 1 september så är nomineringen öppen till Kultur-, fritids- och ungdomsnämndens stipendier Årets Ledare och Kulturstipendiet. Känner du någon som du tycker borde uppmärksammas för sin kulturella gärning eller för sitt engagemang inom idrotten? Skicka in dina förslag på kandidater senast den 4 oktober!

Vem som helst kan söka eller nominera personer till Årets Ledare och Kulturstipendiet. Du kan nominera någon genom att använda dig av formulären nedan eller mejla namn och motivering (max 200 ord) till kfu@boden.se. Stipendierna delas ut till en kvinna respektive man inom de båda kategorierna. Prissumman är 10 000 kronor per pristagare.

Årets Ledare

Kultur-, fritids-, och ungdomsnämndens ledarstipendium, ”Årets ledare”, delas årligen ut till två ledare i Bodens kommun som på ett framträdande och engagerat sätt arbetat för en bred och socialt utvecklad fritidsverksamhet inom föreningslivet.

Nomineringen är avslutad. 

 

Kulturstipendiet

Kultur-, fritids- och ungdomsnämndens kulturstipendium finns till för att uppmärksamma personer som gjort och/eller gör betydande insatser för kulturlivet i Boden. Insatserna ska vara av värde för den kulturella utvecklingen i kommunen och ingå i något av ämnesområdena konst, konsthantverk, design, musik, drama, film, foto, litteratur, kulturminnesvård eller annat för den kulturella utvecklingen väsentligt område.

Nomineringen är avslutad. 

Senast uppdaterad: 2023-10-17