Kontorsmiljö där en man står och två kvinnor sitter. Mannen och en av kvinnorna tittar in i kameran.

"För mig passar coworking perfekt"

Slipp ansvar för kaffe, städning och wifi – och fokusera istället fullt ut på den egna verksamheten. Genom att skaffa en coworking-plats på Boden Business Park får du dessutom ett stort nätverk.

För den som hyr en coworking plats på Boden Business Park ingår eget skrivbord, ett låsbart skåp, parkeringsplats, städning, skrivare och internet. Du har även tillgång till konferens- och mötesrum. Dessutom får du specialpris på den stora konferensanläggningen och rabatt på de stora konferensrum som restaurangen sköter.

– Det är ett snabbt sätt att komma igång med din verksamhet. Du får ett nätverk och du får lätt att hitta samarbeten och gemenskap, säger verksamhetsutvecklaren Malin Winsa.

Malin Winsa 3 webMalin Winsa.

På Boden Business Park finns två lunchrestauranger, café och gym och det anordnas regelbundet event att delta i. Coworking avtalen kan skrivas månadsvis och har en månads uppsägningstid.

Bland företagen som idag har coworking plats på Boden Business Park finns både enmansföretag och större företag som har sitt huvudkontor någon annanstans. Genom nätverket på plats finns det möjlighet att både hitta kompetens man saknar och träffa potentiella kunder.

Marie Fägerman driver sedan 2006 husbesiktnings-företaget Husesyn och har haft sin coworking-plats i snart ett år. Tillgången på konferenslokaler och miljön runt omkring gör att hon har börjat lägga kundmöten och nätverksträffar på Boden Business Park.

– Man blir en del i ett enormt fint nätverk med all den kontaktyta som finns inom kommunens gränser och ibland även utanför.

Petter Nilsson bor i Riksgränsen och är Ica-handlare sedan fem år. Han har valt att hyra en kontorsplats under en kortare period eftersom familjen väntade tillökning. Problemen med stängda vägar och snö-stormar gjorde att de ville hålla sig nära BB när förlossningen närmade sig.

– För mig passar det perfekt, istället för att sitta hemma och försöka jobba.

Han ser det sociala som en av fördelarna med att ha en coworking plats på Boden Business Park.

– Det är väldigt trevligt att ha kollegor. Även om vi inte sysslar med samma sak så har man arbetskollegor. Sedan det praktiska med skrivare och wifi och ett ställe att gå och äta lunch på. Även jag har ju märkt att jag kan ta del av andras kunskaper och knyta kontakter här, säger Petter.

Vad skulle ni säga till någon som är nyfiken på coworking?

– Kom hit och titta och snacka med oss som sitter här så att du får uppleva hur det ser ut och vad det finns för service, säger Marie Fägerman.

– Skulle jag ha ett företag där man sitter själv eller något mindre företag så skulle jag sitta här ute där det är fler samlade. Det är här det händer och det är mycket mer som kommer att hända här ute. Det är en positiv anda, det är en viktig plats för hela kommunen, säger Petter Nilsson. 

Text: Linda Hammarström/Bodens Business Park
Foto: Fotographic/Mats Engfors och KOMM/Bodens kommun

Senast uppdaterad: 2023-12-21