Ann Linde och Claes Nordmark framför Mirror cube, en kub av spegelglas i ett träd, på Treehotel.

Harads och Lule Älvdal ska bli världens mest hållbara high-end destination

Efter succén med Treehotel siktar Britta Jonsson-Lindvall på nya mål i en ny roll för Bodens kommun. Nu ska Harads och Lule älvdal bli en hållbar destination för high-end gäster.

På bilden: Utrikesminister Ann Linde och kommunalråd Claes Nordmark (Bodens kommun). Foto: Bodens kommun/KOMM

Världens bästa och mest hållbara destination för gäster som söker annorlunda och exklusiva upplevelser – kan den finnas i Boden? Nu förbereder Bodens kommun och åtta samarbetspartners, bland annat Boden Turism och EDEK, ett 24 månaders projekt för att driva utvecklingen åt det hållet. Projektledare blir ingen mindre än Britta Jonsson-Lindvall, som tillsammans med maken Kent byggt upp Treehotel till en världsattraktion.

– Det här kommer att stärka och utveckla landsbygden inom Bodens kommun, helt i linje med våra ambitioner för lokal tillväxt. Det bidrar även till besöksnäringens utveckling i hela länet. Vi är mycket glada att ha Britta som nyckelperson och projektledare med all hennes enorma kompetens och erfarenhet, säger Claes Nordmark, kommunstyrelsens ordförande i Boden.

Projektet kommer att utveckla samverkan mellan high-end anläggningar i Lule älvdal, men även att profilera destinationen som ett hållbart alternativ. Det innebär att också hitta lösningar på hur gästernas resande klimatkompenseras, att skapa klimatsmarta lösningar hos anläggningarna och att utveckla nya produkter inte minst inom kulturturismen.

Projektledaren Britta Jonsson-Lindvall ser fram emot att sätta igång projektet:

– Det känns både spännande och inspirerande att få vara med och bidra till fortsatt utveckling längs Lule älvdal i en ny roll. Det ger också en kraft att kommunen visar att man tror på besöksnäringen, på landsbygden och på de lokala entreprenörerna.

Jordbruksverket har ännu inte fattat det formella beslutet, men har meddelat kommunen att projektet är prioriterat.

– Vi ser fram emot det slutliga beslutet och är redo att köra igång redan i februari. Vi längtar efter att komma igång med projektet för att stärka vår besöksnäring och vår landsbygd ytterligare, säger Claes Nordmark.

För närmare information, kontakta:

Claes Nordmark, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-234 24 27
Britta Jonsson-Lindvall, projektledare, tfn 070-572 77 52
Patrik Lindahl, kommunstrateg/projektsamordnare, tfn 0921-62358

Senast uppdaterad: 2020-01-17