Solnedgång i vinterlandskap.

Ha ett säkert sportlov

Det blir ett annorlunda sportlov i år. Men det går att vara ute och få både rörelse och frisk luft, bara vi kommer ihåg att undvika trängsel och hålla avstånd. Här pekar vi på några saker att ha i minnet.

Tänk på smittan
Just nu ökar covidsmittan i Norrbotten, även i Boden. För att inte utsätta fler för sjukdomen är det viktigt att bara umgås i en mindre krets och att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Om du hamnar i en situation där det är svårt att undvika trängsel – använd gärna munskydd. På youtube finns informationsfilmer från 1177 som visar hur du använder munskyddet. 

Tänk på att bli frisk
Stanna hemma om du känner dig sjuk. Om du testar positivt för covid ska du stanna hemma från jobb/skola minst 7 dygn från att du fått symtom. Sen ska du känna dig bra och ha varit feberfri minst 2 dygn. Samma regler gäller om du inte tar något prov – det kan ju vara covid.

Tänk på isarna
Med tanke på det rådande väderläget så finns det all anledning att vara försiktig när man tänker ge sig ut på isarna denna vår. Kärnisarna är mycket tunnare än normalt, vilket betyder att det på kort tid kan uppstå vakar och försvagad is på områden som normalt är säkra att vara på.

Senast uppdaterad: 2021-03-05