Rödbergsfortet_Herobanner_Small

Besök Rödbergsfortet i sommar!

Vid ett besök på Rödbergsfortet startar äventyret redan vid foten av berget när ni sakta tar er upp för den smala serpentinvägen som leder till fortet. Väl uppe på toppen möts ni av en oslagbar utsikt som på en molnfri dag kan vara en upplevelse i sig. Njut sedan av en kopp kaffe och godbit innan ni påbörjar er tidsresa in i fortet och lär er om livet, människorna och kanonerna på insidan.

Sommarsäsongen på Rödbergsfortet är igång!

I nästan 100 år var Bodens fästning en av de hemligaste platserna i Sverige. Fem fort i betong och pansar insprängda i bergen som omger staden Boden, alla med syfte att försvara övre Norrland. Även om hemligheten till viss del är väl bevarad så har vi sedan år 2000 möjlighet att dela med oss av vissa delar till dig som besöker oss.

Öppettider

Grindarna till Rödberget och Café Markan är öppna dagligen kl 10.00-16.00. Övriga tider är ni välkomna upp till Rödberget till fots. Det finns även tre grillplatser med underbar utsikt installerade runtom på Rödberget.

Guidade visningar

Guidad visning Rödbergsfortet
Kom in genom krigsgrinden till Rödbergsfortet och förbered dig på en resa. Den historiska vandringen tar dig från att beslut togs att bygga en fästing år 1900 till den dag då fortet togs ur bruk år 1997. Boka biljetter på billeto.se.

Jakten på fortguldet
Häng med General Wärefors på äventyr och leta efter fortguldet som sägs vara undangömt någonstans i eller runt berget. Aktiviteten passar barn 5-10 år och den äger rum både innanför och utanför fortet. Kläder efter väder gäller. Aktiviteten tar ca 45-60 min och det är först till kvarn som gäller, endast 10 platser finns. Boka biljetter på billeto.se.

Bodens fästnings hemliga platser
Vi startar vid Försvarsmuseum i Boden för att sedan färdas med buss till den så kallade Norra fronten. På vägen besöker vi ett antal objekt som spelat en viktig roll genom fästningens historia. Turen leds av en av våra duktiga guider och vi tar tillsammans korta promenader från bussen till utflyktsmålen. Boka biljetter på billeto.se.

Kontakt

Reception: 070-266 31 62
Föreståndare: 0921-628 64
E-post: rodbergsfortet@boden.se
Facebook: rodbergsfortet
Instagram: rodbergsfortetboden

Senast uppdaterad: 2023-09-22