Bodensonen Tommy Johansson sjunger på en scen.

Hemvändande Tommy Johansson sjunger in det nya året

På tolvslaget firas det nya året in i Boden med att hemvändaren Tommy Johansson, känd från banden Sabaton och Majestica, tar ton på Medborgarplatsen. Under dagen bjuds det på program för alla åldrar på Hildursborg.

Nyårsafton i Boden bjuder på uppträdanden och underhållning för alla åldrar. Nytt för i år är att firandet toppas vid midnatt med att Bodensonen Tommy Johansson sjunger in det nya året på en utescen på Medborgarplatsen.

Tommy är född och uppvuxen i Boden. Till vardags är han numera sångare och musikproducent, känd från banden Sabaton och Majestica.
– För mig är det en ära att komma hem till Boden och få sjunga in nya året i hemkommunen. Det känns bra att få uppträda där jag haft min bas och har familj och kompisar, säger Tommy Johansson, som i somras drog stor publik på Boden Alives scen med Majestica.

På nyårsafton utlovas däremot betydligt mer finstämda tongångar med Tommys mäktiga solostämma. Under programmet vid tolvslaget i centrala Boden kommer det också att framföras en nyårsdikt, specialskriven för ändamålet och Bodens kommun, innan den gemensamma nedräkningen.

Men nyårsfirandet inleds redan på dagen för den yngre publiken. Dagsprogrammet sker inomhus på Hildursborg för att vara helt oberoende av väder och vind. Hit kommer ingen mindre än popgruppen Dolly Style och träffar sina fans för att senare under eftermiddagen uppträda på scenen.

Även influencern Riktiga Pontus, som med egen twist sätter Norrrbotten på kartan, kör en meet´n´greet med sina fans under eftermiddagen. På Hildursborg blir det också tal av kommunalråd Claes Nordmark, dansuppvisning med Art Dance Studio, och en sprakande lasershow med gycklargruppen Phire.

– Tanken är att vi ska nå alla åldrar på lite olika tider under dagen. Att ha ett gemensamt firande vid tolvslaget blir förhoppningsvis en återkommande tradition. Jag har redan idéer för nästa år, säger Micke Arvidsson, projektledare Boden Event.

Hela firandet är kostnadsfritt att delta i. Men för att få plats på Hildursborg måste du boka någon av de 1000 biljetter som har släppts till de aktiviteterna. Biljetter bokas via evenemangskalendern, där du även hittar alla tider för programmet.

Arrangör är Boden Event i samarbete med Bodens kommun.

Senast uppdaterad: 2024-01-15