Ljusgirlanger hänger i ett sicksackmönster mellan husfasaderna på en gata i centrum. Närmast i bild är det butiksfönster.

Ny vinterbelysning

På Färgaregatan i centrala Boden har den första nya belysningsinsatsen av flera planerade tänts upp lagom till jul. Fastighetsägarna har tagit initiativet och bekostar investeringen medan Bodens kommun ansvarar för att belysningen kommer på plats och igång. 

– Det fina och unika är att vi gör det tillsammans, det är jättekul och spännande, säger Dennis Wikstén, Wiksténs fastigheter. 

Just den här insatsen sker i samarbete mellan fastighetsägarnätverket i Boden Tillsammans och kommunens tekniska avdelning. Mer belysning ökar både trivsel och stämning i ett välkomnande centrum. Uppljusningen ökar också tryggheten.

Första delen av belysningen premiärtändes under julveckan längs Färgaregatan. Vinterbelysningen kommer att utökas successivt, inledningsvis längs Gågatan. Arbetet fortskrider så snart det är möjligt och belysningen planeras att vara tänd under årets alla mörkare årstider, inte bara julen. 

Ny gatubelysning i centrala Boden

Fastighetsägarnätverket i Boden Tillsammans har investerat totalt 500 000 kronor i den totala uppgraderade vinterbelysningen i centrala Boden. Satsningen är ett bra exempel på samarbetet inom Boden Tillsammans, som samlar representanter från handelsföretag, fastighetsägare, restaurangbranschen, besöksnäringen, näringslivsutvecklare, centrumutvecklare, Boden Business Park och kommunen.  

Senast uppdaterad: 2023-12-19