Sebastien Boudet kommer till Bodens Hållbarhetsvecka 2023

Sebastien Boudet kommer till Hållbarhetsveckan 2023!

Den karismatiske franske bagaren, kocken och hållbarhetsprofilen Sebastien Boudet kommer till Boden under Hållbarhetsveckan 2023. Sebastien Boudet har dedikerat sitt liv till bröd, bra mat, ekologi och hållbarhet eftersom hållbarhet smakar godare – och är bättre för miljön.

”För mig är det en ideologi att vilja äta ren mat. Mat som inte förstör mångfald, mat som inte förgiftar våra jordar, som inte har en negativ påverkan på vårt klimat, mat som inte är processad, raffinerad, rengjord och E-nummermaxad. Med andra ord är mina värderingar inbakade i mina produkter, dem och jag är ett och samma”.

Under kvällsöppet den 25/5 kl. 18:00-21:00 komponerar Sebastien säsongsbaserade franska Galetter på lokala och ekologiska råvaror från Nära Mat. Kom till Bodensia och ta en paus under kvällsöppet och se hur det smakar när hållbarhet och gastronomi går hand i hand.

Fredag den 26/5 kl. 9:30-11:00 kan du lyssna till när Sebastien Boudet föreläser om framtidens jordbruk i Sverige, hur ekologi och hållbarhet hänger ihop med gastronomi och hur det offentliga; politiker och myndigheter kan kroka arm med branschen; näringslivets krogar, restauranger och kockar och investera i en godare hållbar framtid. Sebastien bjuder på gröt gjord av kulturspannmål, både salt och söt, som smakar på ett sätt du aldrig trodde gröt kunde smaka.

__

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi och Boden Business Park. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.

Programmet innehåller bland annat detta:

  • Hållbar & medveten konsumtion (återbruk)
  • Energi: energiåtervinning, energieffektivisering
  • Hållbart resande, transporter, hemmasemester m.m
  • Mat: närproducerat, lokalproducenter, matsvinn, källsortering, kompostera och odla
  • Social hållbarhet, hälsa, jämställdhet och jämlikhet. Ideella föreningar
  • Innovationer och hållbart företagande
Senast uppdaterad: 2024-01-09