En fäktare med skyddsmask. På bilden står det "Idrotterna".

SM-veckan 2024

Nu är dagsprogrammet för SM-veckan vinter i Luleå/Boden klart. Och med SM-mössan på huvudet, din entrébiljett till alla tävlingarna, missar du inget. SM-veckan vinter genomförs 20 – 26 mars, 2024.

Det är flera nya idrotter på programmet när SM-veckan vinter kommer till Luleå/Boden i slutet av mars 2024. Idrotter som cheerleading och fäktning samt bågskytte gör debut på vinterveckan. Flera idrotter är tillbaka på programmet, bland annat alpinrodel, skidskytte och armbrytning som tillsammans med SM-veckanklassiker som längdskidor och x-trial ska göra upp om medaljerna. 

Även flera paraidrotter finns med i år. Längdskidor para kör sitt första officiella SM och armbrytning, bänkpress och simulatorgolf inkluderar para-klasser i sina mästerskap. 

Över 20 idrotter kommer att göra upp om medaljerna när de ska kora sina svenska mästare på den hittills nordligaste SM-veckan.

- Äntligen är pusslet lagt och vi är glada att kunna presentera SM-veckans dagsprogram. Det kommer bli en härlig mix av högklassiga idrotter. Vi planerar även för fullt för After Sport, SM-festen som ramar in veckan med kringaktiviteter och underhållning. Så har ni några tips, idéer och vill vara en del av SM-veckan, tveka inte att höra av er. Glöm inte att planera in veckan i era kalendrar och att köpa era mössor, säger Sandra Ottosson, projektledare för SM-veckan i Luleå och Boden 2024.

De flesta idrotter kommer att avgöras på Luleå Energi Arena, Pagla skidstadion och Sunderby sporthall, men det planeras även tävlingar på Ormberget, Strajk Alley och i Storklinten. 

smveckanluleaboden.se hittar du mer information.

Senast uppdaterad: 2024-01-12