Himmel med sol och lätta moln.

Sommar i Boden!

Bodens kommun önskar alla boende och besökare i hela vår kommun en riktigt skön sommar! Passa på att njuta av det #närhetsliv vi har. Med närhetsliv menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till - aktiviteter, jobb, skolor, kulturevenemang, boende, shopping och naturnära upplevelser.

Sommar i Boden innebär långa ljusa nätter och en sol som aldrig går ner. Bodens nya snabba brillor (köps på Turistcenter) kan behövas även på dina nattliga fiske- eller paddlingsturer. Bodenbegreppet "det finns en plats på jorden där solen alltid ler" bjuder givetvis också på härliga dagar på stranden, fina tempererade utebad och mysiga butiker, restauranger och caféer där du kan äta, umgås och må gott. På Visit Boden får du tips och inspiration om en massa besöksmål och vad som finns att se och göra i och runt Boden.

I vår evenemangskalender kan du hitta något för alla åldrar och intressen, i Boden och i båda våra vackra och aktiva älvdalar. I kalendern kan du som lokal arrangör också lägga in dina events för att nå fler.

Har du någon längtande hemvändare på besök, eller själv är här på semester och tycker att Boden är en intressant plats för Det goda livet, kan vi rekommendera att du går in på Flytta till Boden. Där finns det mesta du behöver veta för att lotsas vidare som blivande bodensare. Och blivande bodensare behöver vi många. Inom loppet av några år ska vi bli flera tusen fler här, inom en mängd olika yrken. Den stora samhällsomställningen beskrivs mer på Bodenxt där du också kan hitta en undersida med lokal information från H2 Green Steel.  H2 Green Steel har även en mötesplats att besöka i Enter galleria hela sommaren med ingång från Gågatan.

Tillväxt på många plan innebär också att det pågår projekt och byggs lite här och där i Boden. Vi ber er ha överseende med detta. På vår interaktiva karta kan du följa pågående planer, infrastruktur och byggprojekt. Vi påminner om att väg 605 in till det stora industriområdet där H2 Green Steel etablerar sig är stängd för allmänheten och att det inte är tillåtet för allmänheten att åka in på området av säkerhetsskäl. 

Vill du få en glimt av det som pågår där och blicka ut över Boden i övrigt är ett tips att istället ta en tur till Gruvberget, som också är ett fint tätortsnära frilufts- och rekreationsområde.

Dela gärna dina smultronställen och sommarupplevelser i sociala medier och tagga #närhetsliv!

Med det önskar vi, till er alla där ute i sommaren, från oss alla på Bodens kommun:

En riktigt härlig sommar med allt Det goda livet har att erbjuda i vårt #närhetsliv!
Senast uppdaterad: 2023-07-16