Tre svarta muggar som det står närhetsliv på står intill en eldstad där en kaffepanna står och kokar.

Ta bussen till skoterkojan!

På förfrågan från Bodens skoterförening ordnade Bodens kommuns trafikenhet snabbt en permanent busshållplats nära den nya grillplatsen vid Trångfors sandtag. Från och med måndag den 11 december kan du ta linje 2 från centrala Boden till den hållplats som har fått namnet Trångfors friluftsområde.

Skoterlivet är en del av mångas närhetsliv under vinterhalvåret här i Boden. Skoterföreningarna gör ett enormt arbete med att hålla ledsystemen igång runt om i hela kommunen.

En stor del av tjusningen och friheten som de möjliggör är inte bara skoteråkningen, utan också livet runtomkring. Sitta runt brasan, grilla en korv, dricka kaffe och umgås.

Nu kan även du som bor i stan eller inte har skoter njuta av det. I helgen invigde nämligen Bodens skoterförening sin nybyggda bakval, ett fint generöst vindskydd med eldstad och bänkar, på promenadavstånd från vägen vid Trångfors gamla sandtag. Från och med måndag blir det en permanent busshållplats alldeles intill så att du enkelt kan ta bussen till skoterkojan.

Skoterkoja i TrĂ„ngforsFoto: Emil Viklander

- Tanken med denna koja är att alla är välkomna dit, även utan skoter, säger Erik Viklander, ordförande i Bodens skoterförening.

Möjligheten har skapats med gemensamma krafter. Byggarbetet har utförts av Andreas Ekman, grillplatsen har byggts av Alexander Samuelsson,  SN Motorservice stod för byggkostnaden, och skoterföreningen ansvarar för skötsel och tillsyn. Platsen upplåts av markägaren för att allmänheten ska ha glädje av den.

Här finns grillplats, sittplatser och pulkabacke. Ta med det du behöver och lämna platsen så som du själv vill möta den. 

Tack till alla inblandade!

Tidtabell för linje 2 hittar du på Citybuss hemsida

Senast uppdaterad: 2024-03-19